Eens een loser altijd een loser

en alles toch op zijn pootjes terecht komt

28 05 10 - 11:30 Gebruikte Tags: ,

DubbeltjeIk heb als professionele coach een heleboel mensen begeleid in het vinden en realiseren van een nieuw carrièreperspectief. De meesten kwamen na kortere of langere tijd goed terecht en hervonden hun kracht en geloof in eigen mogelijkheden.

Toch kom ik ook wel eens mensen tegen die eigenlijk alleen maar willen leunen en helemaal niet zelf willen lopen. Die zeggen wel dat ze ambities hebben maar hebben geen zin om daar moeite voor te doen. Liever leunen ze op anderen, laten die het werk doen en proberen mee te liften op hun succes. Sommige gaan daar wel heel ver in, claimen initiator en intellectueel eigenaar te zijn van andermans (creatieve) ideëen of concepten en schuwen geen middels om zich e.e.a toe te eigenen.

Het vervelende is dat het niet meevalt om iemand die zoiets doet een halt toe te roepen of aan te pakken. Toch leert de tijd dat iemand die van huis uit een loser is uiteindelijk altijd een loser blijft. Net zoals het dubbeltje dat nooit een kwartje zal worden. Dan is toch uiteindelijk alles weer op zijn pootjes terecht gekomen al kan dat soms een tijdje duren.

Eén reactie

Een of meer reacties staan in de wachtrij om goedgekeurd te worden.



(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.