Onverwacht inzicht

13 04 09 - 22:27 Gebruikte Tags:

Ik heb dit weekend een fantastisch boek gelezen: Onverwacht inzicht van Dr. Jill Bolte Taylor. Ze is een professioneel neuroanatoom die een hersenbloeding krijgt op 37 jarige leeftijd en kan observeren hoe haar eigen brein volledig uitvalt, althans het cognitieve deel ervan. Ze krijgt een bloeding in haar linker hersenhelft. Haar rechter hersenhelft functioneert gewoon door en biedt haar een hele andere ervaring en bewustzijn. Ze voelt zich één met het universum en een diepe rust daalt over haar neer. Het boek beschrijft de lange weg naar het weer leren functioneren in communicatie met de rest van de rationele wereld en het vinden van een nieuwe balans tussen de twee delen van haar brein. Een aanrader voor iedereen die te maken heeft met hersenaandoeningen maar ook met iedereen die bezig is met geloofssystemen en hoe dat je ervaring bepaalt.

EĆ©n reactie

Me!

Niks voor mij denk ik. Ik heb al moeite met mijn nu al niet samenwerkende hersenhelften… De linkerhelft weet af en toe niet wat de rechterhelft doet.

Me! (E-mail ) (URL) - 13-04-’09 22:55


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.