Contrapunt

08 02 09 - 21:54

Heb net het boek Contrapunt van Anna Enquist uitgeluisterd. Ik gaf pas het boek kado aan een vriendin maar heb spijt dat ik haar niet het luisterboek heb gegeven dat ik zojuist zelf uit heb. Dat wordt namelijk doorspekt met de Goldbergvariaties van Bach die zo'n centrale rol spelen in dit boek. Bach schreef deze variaties om het verlies van zijn zoon te verwerken, Enquist schrijft haar boek om grip te krijgen op het onbegrijpelijke verlies van haar dochter die in 2001 verongelukte.
Het boek is adembenemend mooi en gruwelijk tegelijk, wars van valse sentimenten en puur in al zijn lagen en dimensies. De muziek is een bijna onmisbare aanvulling omdat daarin alles duidelijk wordt wat niet in woorden verteld kan worden.

drie reacties

Me!

Zo kun je inderdaad sfeer aan tekst toevoegen.

Me! (E-mail ) (URL) - 08-02-’09 22:22
Amiek

Hey… Je hebt geen linkje meer naar Bol! Besloot naar aanleiding van je stukje dit luisterboek voor mijn vaders verjaardag te kopen en dan jou daarbij te sponsoren, maar dat kan niet meer… Nog wel via cultuurpodium?

Amiek (URL) - 12-02-’09 12:00
Mieke

@Annemiek: Bol is overgestapt op een ander systeem en ik moet eerlijk bekennen dat ik er nog niet aan toegekomen ben om dat te veranderen op de site. De verdiensten via Bol rechtvaardigen geen hoge prioriteit dus …bedankt voor je goede bedoeling en ik hoop dat je vader er van geniet.

Mieke - 18-02-’09 00:30


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.