Op een voetstuk

24 04 08 - 00:08

De oude en de jonge Piaf

Afgelopen week was de perspresentatie voor de musical Piaf die komend seizoen weer op de planken gebracht wordt door V&V Entertainment. Een nieuwe versie waarin naast Liesbeth List als Piaf ook Daphne Flint te zien zal zijn als de jonge Piaf. Op de perspresentatie had ik een lang gesprek met Roel Vente (de ene V van V&V) over het hoe en waarom.

Hij zei veel behartigenswaardige dingen maar wat me vooral bijbleef is dat hij zei: "Wij dragen in ons land onze sterren niet op handen terwijl ze dat in het buitenland wel doen. Wij zijn niet gewend onvoorwaardelijk te bewonderen en mensen op een voetstuk te zetten. Maar Liesbeth List verdient dat wel. Zij is een klasse apart."

Ik heb zijn woorden op mij in laten werken en ben van mening dat hij helemaal gelijk heeft. Laten we eens wat vaker mensen op een voetstuk zetten, maar vooral mensen die zich onderscheiden in kunst en cultuur. Ik nomineer - samen met Roel Vente en Albert Verlinde ongetwijfeld - Liesbeth List voor een voetstuk. Wie is het met me eens?

Eén reactie

Me!

Zet dam meteen Ramses Shaffy en Herman van Veen er ook bij. Maar ik geef toe, ze verdient het.

Me! (E-mail ) (URL) - 24-04-’08 13:38


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.