LinkedIn of Hyves?

07 03 08 - 09:06

Linked of niet

Je telt tegenwoordig niet echt meer mee als je niet op Hyves te vinden bent. Ik heb altijd sympathie voor Nederlandse producten of concepten dus ben ook Hyver geworden maar om nou te zeggen dat ik er veel mee doe... nee! Beter voor mij is LinkedIn, het netwerk van professionals. Ik heb er al allerlei mensen terug gevonden waar ik mee gewerkt heb of zelfs een oude klasgenoot. Steeds meer mensen presenteren zich op LinkedIn dus ik zie nog wel gebeuren dat je op een bepaald moment geen visitekaartjes meer hoeft uit te wisselen maar gewoon een verbinding maakt met LinkedIn. Zit jij al op LinkedIn?

zes reacties

ferrie

hyves is zo’n bende, dat je die maar zo gauw mogelijk moet vergeten. het is een wasse hypeneus die nauwelijks serieus te nemen is.
LinkedIn daarentegen toont serieuzer als sociaal netwerk en als je dan Plaxo er aanplakt ben echt helemaal up-to-date ;)
zijn wij gelinkt? dacht het wel, toch?

ferrie (E-mail ) (URL) - 07-03-’08 10:11
Mieke

Wij zijn gelinkt Ferrie :-)

Mieke - 07-03-’08 16:04
jan

Het blijft me verbazen: al die mensen in mijn omgeving die “op hyves zitten” en die niet kunnen uitleggen welk nut dat heeft. Ja, dat ze af en toe een ouwe schoolvriend tegen komen.

jan (E-mail ) (URL) - 07-03-’08 19:19
Me!

Daar ben ik ook te vinden. Maar sinds ik daar zit is mijn spamhoeveelheid verdubbeld…

Me! (E-mail ) (URL) - 07-03-’08 19:51
Amiek

Ik gebruik hyves meer voor informele contacten en met de wat jongere vrienden. Het voordeel van hyves t.o.v. linkedin is dat je krabbeltjes achter kunt laten en wat directer contact hebt. Linkedin is professioneler en je ziet vrij snel wat iemand professioneel gedaan heeft.

Amiek (URL) - 07-03-’08 20:56
Barbara

Ik ben fan van hyves! Niet alleen om de mensen terug te vinden (want ja, dat is wel een van de leukste dingen jan! :-) ), maar ook voor praktische dingen. Besloten hyves, waar je met een klein groepje afspreekt wat je wanneer gaat doen. De eetclub, waarmee ik plan wie er wanneer kookt en bij wie, en daarna postenwe onze recepten op onze ‘hyves’.

Het plannen van reunies (he, daar zijn die oud-studiegenoten weer!), contact houden met familie die ik zelden nog spreek.

Het zinloos heen en weer krabbelen. Het is de combinatie van een weblog, msn, mail en sms. Dus.
De anderen als facebook en linkedln heb ik nooit bestudeerd… Ik houd het bij de Nederlandse variant! :-)
Aldus gesproken… bar1970.hyves.nl :-)

Barbara (E-mail ) (URL) - 18-03-’08 15:02


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.