Vijftien jaar na de Bijlmerramp

04 10 07 - 22:18

Bijlmerramp

Op 4 oktober 1992 boorde een Israëlische El-Al Boeing zich in de flats Kruitberg en Groeneveen in de Amsterdamse Bijlmermeer. Er kwamen 43 mensen om het leven en het was lang onduidelijk hoe groot de impact van de ramp was.
Een paar uur na de crash ging de telefoon. Het was een vriend uit Palestina die op de TV het nieuws had gezien dat er in Amsterdam een vliegtuig op een flat was gestort. Eén van zijn vrienden, mijn collega, woonde in Amsterdam en hij wilde even zeker weten dat zij niet getroffen was. Zij was helemaal OK want woonde aan de andere kant van Amsterdam.
Er vliegen tijdens de herdenkingen die ieder jaar plaatsvinden geen vliegtuigen over de Bijlmer. Het is een goed ding dat economische motieven best wel kunnen wijken voor menselijke. Dat geeft de burger moed!

twee reacties

V@nM@n

Toch is de impact hiervan voor Nederlanders nooit zo groot geweest als de ramp in NY. Terwijl ik het minstens even erg vind.

V@nM@n (E-mail ) (URL) - 04-10-’07 23:07
jan

maar daarvoor en daarna vliegen er zo veel vliegtuigen dat die paar uurtjes economisch niet van invloed zijn.

jan (E-mail ) (URL) - 08-10-’07 15:06


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.