HEMA-worst in opspraak

06 04 07 - 19:28

HEMA worst

Ik las vandaag dat de HEMA worst toch veel minder integer is dan ik altijd heb gedacht. Ik vond het altijd zo'n recht-toe-recht-aan en eerlijk Hollands product. Recht-toe-recht-aan en eerlijk is die worst, zo blijkt vandaag in NRC?next - helemaal niet. Want voor de productie van die worst wordt vlees gebruikt van onverdoofd gecastreerde biggen. Bah, nu ik dat weet hoef ik nooit meer HEMA worst.
Trouwens de Stichting Wakker Dier heeft bij Google een gesponsorde koppeling gekocht om de consument hiervoor te waarschuwen. Goede actie!

tien reacties

V@nM@n

Geschreven door ADMIN….(mag je verwijderen hoor)

V@nM@n (E-mail ) - 06-04-’07 19:54
V@nM@n

Die worst is bij mij toch al een tijdje uit de gratie. Vroeger smaakte die een stuk beter.

V@nM@n (E-mail ) - 06-04-’07 19:55
Mieke

@ VanMan: ik heb gepost als admin, een beetje suf. En dat die worst niet smaakt dat ligt natuurlijk aan die ellende van die arme biggetjes die hun balletjes kwijt raken zonder verdoving.

Mieke - 06-04-’07 20:31
Petra

Ik blij. Ik vond de worst van de HEMA altijd al vies.

Petra (URL) - 07-04-’07 16:04
Petra

Ehhh, niet blij voor de biggen natuurlijk. Blij voor mezelf. (Even voor de duidelijkheid)

Petra (URL) - 07-04-’07 16:05
Marloes

Dit is een tijd geleden besproken bij DWDD, met de directeur van de Hema. Het is een beetje een vreemde actie, want bijna alle worsten in NL zijn gemaakt van onverdoofde gecastreerde biggen. Wakker Dier heeft de Hema uitgekozen omdat deze zoveel jaar bestaat en zij dus zo gemakkelijk mee kunnen liften op de publiciteit.

Dus, als je het er niet mee eens bent, kun je beter gewoon helemaal geen vlees meer eten, in plaats enkel selectief de Hema worst te boycotten.

Marloes (URL) - 09-04-’07 09:34
Janneke

Sjongejonge, onverdoofd gecastreerde biggen, wat moet er wel niet van de wereld worden? Zoals hierboven al wordt aangegeven: de meeste biggencastraties vinden onverdoofd plaats en dat heeft zo zijn redenen. Ben je het daar niet mee eens en wil je daar niet aan meewerken, eet dan geen vlees meer. Zo’n vegaburger schijnt ook best lekker te zijn ;) Overigens eet ik nooit Hemaworsten maar bijna alleen worsten van varkens van het bedrijf van mijn ouders (waar overigens ook onverdoofd gecastreerd wordt, maar waar lekkerder worsten vandaan komen dan van de Hema) :)

Janneke (URL) - 12-04-’07 15:53
Mieke

@ Janneke: Als jij er geen bezwaar hebt tegen het feit dat dieren mishandeld worden om ons eten te worden dan vind ik dat jammer. Ik weet dat er velen zijn die denken zoals jij maar ik vind het niet iets waar je trots op kunt zijn. Ik ken ook mensen die hun brood verdienen met dit soort dingen maar dat maakt het nog niet OK!
Lees ook het verhaal De Kippenmoord van Gerard van Westerloo want dan heb je ook geen zin meer in een kipfiletje.

Mieke - 12-04-’07 17:03
Janneke

Ben jij vegetari?r, Mieke? Bedankt voor de link naar het verhaaltje, maar er stond eigenlijk niks nieuws in. Vind het een beetje maf als je na het lezen van zo’n verhaal opeens geen kipfilet meer zou eten… mensen zouden op de hoogte moeten zijn van waar hun vlees vandaan komt. Maar nee hoor, men eet wel kip, maar o wee als het beestje een naam krijgt, dan is het opeens ik-eet-nooit-meer-kipfilet? Met alle respect, maar dat noemen wij dus ‘dat stadse gezeur’. Verder ben ik trots op waar ik vandaan kom, van de boer dus, en ik ben trots op mijn ouders, die ondanks dat ze door allerlei belachelijke instanties worden tegengewerkt, hun werk blijven doen en zo goed mogelijk voor hun dieren blijven zorgen en een stukje bewezen kwaliteit afleveren (in zowel fokkerij als het vlees, dat bij pa en ma een ‘bijproduct’ is). In jouw verhaaltje zei iemand al dat ie geen vegetarische veeartsen kende… ik ken ze ook niet. Ken ook geen vegetarische veehouders, vegetarische slagers, vegetarische vleesverwerkers… en als ?emand weet hoe het zit dan zijn zij het toch wel?

Janneke (URL) - 12-04-’07 17:50
Janneke

Overigens heb ik natuurlijk wel bezwaar tegen het mishandelen van dieren, om wat voor reden dan ook. Dergelijke kippen, en de varkens in de stal van mijn ouders, en noem maar op, worden echter niet mishandeld. Niks op tegen dus.

Janneke (URL) - 12-04-’07 17:53


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.