An Inconvenient Truth gratis te zien

07 03 07 - 15:19



De bioscoop in Zeist gaat de met twee Oscars bekroonde documentaire van Al Gore, An Inconvenient Truth, 4 weken lang dagelijks gratis vertonen. De Stichting Planet Prosperity wil ons bewust maken van het probleem van klimaatverandering en de belangrijkste oorzaak daarvan: de door de mens veroorzaakte uitstoot van broeikasgassen. Deze Stichting Planet Prosperity nam het initiatief om de film tegelijkertijd in 20 steden, zeven dagen per week gratis te vertonen. Roger Cox begon de actie in Maastricht waar binnen de korste keren de 2700 kaartjes waren 'uitverkocht'. Vanwege dit succes kreeg het initiatief publiekelijk bijval van ondermeer de in Zeist gevestigde organisaties Wereld Natuur Fonds en Vogelbescherming.
Trouwens de electriciteit in het bioscoopcomplex wordt grotendeels opgewekt met een eigen Warmte-Kracht-Koppeling, waardoor een enorme besparing van vele tonnen CO2 uitstoot bereikt wordt. Met deze actie komen theorie en praktijk dus erg dicht bij elkaar.
Kijk hier of de film ook bij jou in de buurt gratis te zien is.

twee reacties

V@nM@n

Mijn vrouw heeft hem gezien en was ook onder de indruk van het vertoonde…

V@nM@n (E-mail ) - 07-03-’07 18:19
jan

Voor het wederhoor zou je eigenlijk het boek “De menselijke maat” van hoogleraar Salomon Kroonenberg moeten lezen.

jan (E-mail ) (URL) - 11-03-’07 09:56


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.