OPVOLGER VOOR BOB ROSS II

21 02 07 - 17:23

welke methode zou dit zijn?

Onbedoeld heb ik met mijn artikeltje over Bob Ross kennelijk heel veel losgemaakt. Ik geef in dat artikel aan dat schilderen met Bob Ross er niet meer in zit jammer genoeg. De man is immers overleden, al herinner ik me wel dat ik altijd zeer geboeid was door zijn programma. Ik citeer daarin ook een persbericht dat ik in mijn mailbus kreeg en nu is Bob Ross afdeling Nederland en vertegenwoordigd door Reginald KoƩ helemaal in de gordijnen geklommen. Hij schrijft mijn het volgende:
Het artikel c.q. persbericht op uw weblog over Bob Ross is impertinent Overal in Nederland zijn gecertificeerde Bob Ross instructeurs die de erfenis en technieken van Bob Ross uitdragen en daar les in geven. In dit artikel wordt keihard misbruik gemaakt van beeldmateriaal en naam van Bob Ross om een andere hier onbekende schilder te promoten en tegelijk te suggereren dat dit de enige manier is om deze schildertechniek nog te kunnen leren Ik heb als gecertificeerd instructeur melding van dit artikel gemaakt naar Bob Ross Europe in Roermond met het verzoek maatregelen tegen deze vorm van publiciteit te nemen. Zo nodig vraag ik ook aan Bob Ross Inc. in de V.S. om maatregelen te nemen tegen oneigenlijk gebruik van de naam Bob Ross die immers gedeponeerd is.
Vertrouwend u naar genoegen te hebben ingelicht wil ik u naar mijn site en andere sites van Bob Ross in Nederland verwijzen. Zie o.a. http://www.bobross.nl alwaar u de lijst met Nederlandse en andere Europese Bob Ross instructeurs kunt downloaden Mijn eigen web site : http://www.studio-redzji.nl e-mail info@studio-redzji.nl of kijk op Google e.a zoekmachines onder Bob Ross.
Helemaal fair zou het zijn als mijn bovenstaande artikel als tegenbericht op uw blog wordt opgenomen
Het blijkt dat hoewel Bob Ross zelf overleden is, er kennelijk allemaal mensen zijn die nog steeds onder zijn naam les geven. Voor wie het op wil zoeken, de linkjes staan in het mailtje. Tja, dat moet je ook maar weten. Voor mij was dat nieuw en eerlijk gezegd heb ik na het bericht dat ik citeerde wel overwogen de DVD's van Bob Ross te kopen maar ik zou zelf nooit Bob Ross les willen van iemand anders dan Bob Ross. Maar dat is natuurlijk persoonlijk.

Nu denk ik maar dat ik van de DVD's ook maar af zie. Laat Bob Ross maar lekker rusten in vrede en ondertussen hoop ik dat zoveel mogelijk mensen plezier zullen beleven aan schilderen en andere creatieve uitingen. Op de foto een huiselijk tafereeltje van vader en dochter achter de schildersezel.

zeven reacties

Hans

Ik had veel respect voor Bob Ross, Een aardige zachtmoedige vakman. Maar door de grimmige taal van zijn ‘lijkepikkers’ zou ik toch af willen zien van de cursussen die door hen worden ‘voortgezet’ Ik heb sterk de indruk dat juist zij het zijn die ‘keihard misbruik’ maken. In dit geval van de man zijn erfenis.

Hans - 21-02-’07 20:19
V@nM@n

Ik sluit me helemaal bij Hans aan. Alsof die instructeurs de kwaliteiten van deze unieke man geerft hebben. Dat ze hierop op deze wijze durven te reageren vind ik uitermate grof. Je maakt nota bene reclame voor Bob Ross en zijn uitzonderlijke gaven.

V@nM@n (E-mail ) - 21-02-’07 21:09
Mevrouw Mikmak

Wat een gezeur van die lui, al was ik van plan geweest er een leuke DVD van te kopen, laat ik dat nu maar achterwege, stel je voor dat ze nog fanatieker worden.

Mevrouw Mikmak (E-mail ) (URL) - 22-02-’07 19:34
ferrie

het aardige van Rob Ross (of was het nu Bos Boss) is dat zijn techniek uit vegen bestaat.
VEGEN!
niet schilderen, want dat is iets anders.
en dat mensen daar plezier aan beleven, is ook weer heel iets anders.

ferrie (E-mail ) (URL) - 22-02-’07 20:59
ingrid

oei mieke… na zo’n keiharde pertinente reactie…
bibber bibber bibber ???

ingrid - 23-02-’07 09:31
Mieke

Na het plaatsen van dit logje ontving ik wederom een schrijven van Reginald Ko?:

Mieke. Allereerst bedankt dat je mijn antwoord op je weblog hebt opgenomen. Ik heb het originele persbericht ook gezien, maar daar ontbreekt de eerste zin die je er zelf aan toegevoegd hebt over Bob Ross.
Inmiddels heb ik de site van Gary en Kathwren Jenkins bekeken. Ze schilderen geweldig, geen landschappen maar dieren en bloemen en doen dat sinds de 80er en 90er jaren ook voor TV. Pas dit jaar gaan ze zowel in de V.S. als in Europa (hier voor het eerst) opnieuw voor TV van start.
Ik ben overigens niet de Bob Ross vertegenwoordiger in Nederland dat is Bob Ross Europe in Roermond.
Jammer dat je nu afziet van Bob Ross (die was echt alleen gespecialiseerd in Landschappen en dat blijft dus zo)
MVG
Reginald Ko

Mieke - 23-02-’07 14:01

Een of meer reacties staan in de wachtrij om goedgekeurd te worden.(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.