Geloofwaardigheidscalamiteiten

30 11 06 - 00:30

De Sint is weer in het land en het collectieve commerciƫle sprookje is weer in volle gang. Ik vond ergens op het internet vorig jaar de Sinterklaas Statuten waar je alles kunt lezen over de do's en don'ts van dit feest. Met name de sectie over de geloofwaardigheidscalamiteiten is erg handig om door te nemen als je nog plannen hebt. Zo is daar . Bij al deze calamiteiten staan adviezen voor degenen die er mee te maken krijgen. Errug handig!

En erg leuk is natuurlijk het Sinterklaasspel waarover ik eerder schreef hier en waarvoor in de reacties nog allerlei suggesties, tips en aanvullingen staan.

drie reacties

edwin

De aanloop naar en de viering van het st. Nicolaasfeest een commercieel sprookje? Het is natuurlijk, wat je er zelf van maakt. Bij ons zijn de kinderen nog steeds nerveus, wanneer de Sint met zijn zwarte pieten binnenkomen en spreken opeens ook beleefd met twee woorden en zijn blij met de wijze woorden van de goedheiligman en een klein cadeautje, welke zij van de piet mogen ontvangen. De sint moet zich gewoon niet gek laten maken.

De link naar de ‘statuten’ gaat naar het plaatje boven het stukje. Ik vermoed, dat je het officiele Nederlands Normontwerp NEN0512:‘leidraad voor de viering van het sint-Nicolaasfeest’ (een normalisatie-ontwerp van het Nederlands Normalisatie Instituut, het kennisnetwerk van normen en regelgeving, daterende van november 2003) bedoelt en is onder andere nog te vinden op http://nacht.gedachten.net/2003/11/27/si...

edwin (E-mail ) - 30-11-’06 09:40
henriette

Het neerstorten van het paard. Meestal stort de Sint toch van het paard?

henriette (URL) - 30-11-’06 10:54
Chantal

wel HEEL officieel hoor.

Chantal (E-mail ) (URL) - 30-11-’06 12:59


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.