Drastische reductie van het aantal ramen

30 11 06 - 21:08

Het aantal ramen op de wallen moet omlaag van 350 naar 250 stuks. Een behoorlijke reductie die ingegeven is door het vermoeden dat er sprake is van allerlei vormen van criminaliteit. Dat zal wel weer illegale prostitutie ten gevolg hebben vermoed ik.

Altijd als ik de term 'raam' in relatie tot de wallen hoor moet ik weer denken aan een werkster die ik ooit had, lang geleden in Amsterdam. M. was iets jonger dan ik en studeerde Duits. We kenden elkaar van de Hollandsche Manege waar we beiden reden en op een dag hoorde ik haar vertellen dat ze werk zocht om wat bij te verdienen. Schoonmaken. Dat heeft ze dus een tijdje bij mij thuis gedaan tot ze op een dag vertelde dat ze er mee op zou gaan houden omdat ze ander werk had gevonden dat beter verdiende. Ik vroeg heel belangstellend wat voor werk dat dan was en toen zei ze dat ze samen met een vriendin een raam had gehuurd. Ik sta niet gauw met mijn mond vol tanden maar toen was ik sprakeloos.
Ze heeft het een klein jaar gedaan en toen had ze een eigen paard met alles er op en eraan. Maar het was haar toch wat tegengevallen het werken achter het raam. Toen heeft ze nog een tijdje in de escortservice gewerkt maar dat bracht weer minder op vanwege de toch wel hoge bedrijfskosten (je kunt niet chique uit eten in een jurkje van de Albert Cuyp). Uiteindelijk is ze met een jonge excentrieke Duitser naar Duitsland vertrokken.
Tja, sommige mensen hebben er alles voor over om hun dromen te realiseren.

zeven reacties

brigitte

Ik stond deze week bij de kassa van een drogist. Er stond een man voor me in de rij en hij stonk zo vreselijk. Ik nam wat meer afstand maar het was druk, ik kon de stank niet vermijden.
Stel je voor dat je zo iemand als klant krijgt, brrr, de rillingen lopen over mijn rug.

brigitte (E-mail ) (URL) - 30-11-’06 23:32
Petra

En ik dus maar denken aan het begin van je stukje dat ze de ramen ging zemen…

Petra (URL) - 01-12-’06 08:30
Chantal

ik hoorde bij Nova dat de Wallen veel meer toeristen trekken dan het Rijksmuseum…..

Chantal (E-mail ) (URL) - 01-12-’06 13:35
henriette

Ik wandel ook liever op de Wallen dan door het Rijksmuseum. Het is toch een stukje cultuur. Ik werk liever in het Rijksmuseum dan op de Wallen. Zolang mensen uit vrije wil hun eigen dromen realiseren, maakt het mij niet uit.

henriette (E-mail ) (URL) - 01-12-’06 15:30
Mieke

@ Henri?tte: het maakte mij ook niet echt uit maar dat was de eerste keer dat iemand die ik kende die afweging had gemaakt en tot die keuze was gekomen. Dat stond en staat zover van mij af dat ik me geen omstandigheid kan voorstellen dat ik dat zou doen. Blah! Net als Brigitte moet ik er niet aan denken!

Mieke - 01-12-’06 16:02
V@nM@n

Toch voldoen ze in een behoefte. Niet de mijne. Ik moet er niet aan denken dat ik de zoveelste in een rij ben. Trouwens, als het niet op een normale wijze kan, dan maar niet.

V@nM@n (E-mail ) (URL) - 01-12-’06 20:00
Leibele

Je kunt met gemak chique uit eten in een jurkje van de Albert Kuyp.Probeer het maar eens.Je zult zien dat het heel gemakkelijk gaat.

Leibele (E-mail ) (URL) - 03-12-’06 11:32


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.