Heb jij de stemwijzer gedaan?

22 11 06 - 09:10

Heb jij dit jaar de Stemwijzer gebruikt? Kwam je ook uit bij de Partij voor de Dieren? Ik heb die partij op een bepaald moment maar uitgezet omdat die voor mij geen optie is. Ook zitten er een paar vragen tussen die lastig zijn zoals het weigeren van kinderen op scholen met een bepaalde signatuur. Ik vind dat als je een clubje hebt opgericht vanuit een bepaald profiel dat je mensen die daar niet aan voldoen mag weigeren. Dus mijn antwoord zou zijn JA. Maar ik vind ook dat je onderwijs en religie niet door elkaar heen zou moeten halen dus in 'mijn' samenleving zijn er geen Christelijke of Islamitische scholen meer.
Nou ja, het advies dat de stemwijzer mij gaf klopt wel aardig met het idee dat ik zelf ook al had. Straks dus maar even gauw gaan stemmen.

zeven reacties

brigitte

Ik heb de gewone stemwijzer gedaan, de alternatieve stemwijzer, verschillende partijprogramma’s bekeken en gevolgd op hun websites. Ik heb me erg goed voorbereid vind ik zelf en dat was ook nodig wat ik heb een enorme switch gemaakt en dat was een proces van jaren.

brigitte (E-mail ) (URL) - 22-11-’06 11:56
Chantal

Stemwijzer moet een richtlijn zijn, helaas nemen sommigen hem te serieus en stemmen dan ook echt wat daaruit komt, OMDAT het eruit komt…. heb je zelf geen visie dan? vraag ik me dan af….

Chantal (E-mail ) (URL) - 22-11-’06 14:05
edwin

ik heb de stem- en kieswijzer net zolang gedaan, totdat de partij waarop ik wilde gaan stemmen eruit kwam rollen. gelukkig gebeurde dat bij beide wijzers reeds bij de eerste keer :)

wat mij betreft zou religie zowel op school als in de politiek geen enkele rol mogen spelen (ik hoor verhagen alweer ‘staatsscholen’ lispelen), maar zolang het bijzonder onderwijs middels artikel23 (een gemiste kans was het van paars om dit verwerpelijke artikel niet te verwijderen) subsidie ontvangt zijn ze mi verplicht ieder kind op te nemen op hun school.

voor de duidelijkheid, ik ben hervormd. maar ik ben van mening, dat religie in de persoonlijke sfeer thuishoort. onderwijs en politiek moet op te verwerpen argumenten gebaseerd zijn.

edwin (E-mail ) - 22-11-’06 19:08
V@nM@n

Ik heb gedaan wat de stemwijzer mij ingaf en heb groen gestemd… Met een rode knop.

V@nM@n (E-mail ) (URL) - 22-11-’06 19:58
Petra

Limburg is grappig… Ik heb rood gestemd met een blauwe knop!

Petra (URL) - 23-11-’06 11:15
Amiek

Euh… Ik heb niet gelet op de kleur van de knop. Moest dat?

Amiek (URL) - 23-11-’06 21:57
Barbara

De stemwijzer voor de vorm gedaan. Fijn dat er ook GroenLinks uitkwam. Hoewel, bij veel test kwam de Partij voor de Dieren ook erg hoog! Maar goed, gewoon gestemd wat ik toch al wilde stemmen, ondaks stemwijzers, stomwijzers etc…

Barbara (URL) - 24-11-’06 11:57


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.