Een verband tussen deodorant en borstkanker?

20 11 06 - 10:43

Het schijnt dat er al enige jaren een verhaal door 's werelds mailboxen gaat over anti-transpiranten uit deodorant waarvan men beweert dat het borstkanker kan veroorzaken. Dat gaat dan met name om het ingredi├źnt aluminium chloorhydraat waarvan de toxische werking nog zou worden versterkt met het ontharen.
Ik had dit verhaal al eens eerder gehoord maar ben toch even op onderzoek uitgegaan en vond een artikel van KWF kankerbestrijding waarin ze aangeven dat dit bericht onjuist is omdat er geen relatie gevonden is tussen het gebruik van bepaalde deodorant en borstkanker, ook als de oksel onthaard is. Kijk hier voor meer informatie.
Weet dat het verhaal gaat en neem je eigen beslissing er over. Er zijn per slot van rekening ook deo's zonder dat stofje.

vier reacties

brigitte

Maar dan moet je wel goed zoeken bij alle deo’s. Ik heb idd ook geleerd dat je geen stoffen via je huid kunt laten binnendringen maar om een of andere reden heb ik er toch ook geen relaxed gevoel bij. Daarnaast zijn de chemische stofjes in deo’s ook nog eens belastend voor het mileu.

brigitte (E-mail ) (URL) - 20-11-’06 11:26
Chantal

Er wordt helaas vaak verband gelegd tussen zaken zonder gedegen bewijs, dat veroorzaakt paniek.

Chantal (E-mail ) (URL) - 21-11-’06 13:21
henriette

Om nu zonder deo door het leven te gaan is ook weer zo wat.

henriette (URL) - 21-11-’06 17:31
Therese

Er zijn deo’s, puur natuur, die echt heel goed werken en niet belastend zijn voor mens en natuur: ‘Deo Crystal’ o.a., van verschillende merken, te verkrijgen bij De Natuurwinkel, en de Tuinen.Via de huid kan je zeker stoffen op nemen want die functie heeft het o.a.’

Therese (E-mail ) - 16-08-’07 20:50


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.