Hoe heet de richtingevende factor in jouw leven?

07 11 06 - 12:20

De mijne heet Bram, ik heb wel vaker over hem gesproken. Die van Hans heet Goedele, nou eigenlijk heet ze Lucie maar Hans noemt haar Goedele vanwege haar Vlaamse tongval. Gisteren stond ik met een aantal mensen te praten toen bleek dat velen van ons ook daadwerkelijke gesprekken hebben met onze TomToms. Als Bram me wel eens een verkeerd advies geeft - het irritante 'probeer om te draaien' - dan roep ik op een bepaald moment ook wel eens: "Bram, hou je mond!" Niet dat hij zich er wat van aantrekt maar je wilt toch op een bepaald moment je ongenoegen uiten. Of soms herhaalt Bram tot in den treure zijn advies: ga rechtsaf, tweede afslag, rechtsaf gaan. En dan zeg je op een bepaald moment voordat je er erg in hebt: "ja, ja, ik weet het wel".
Herkenbaar? Of heb jij dat niet?

zeven reacties

Amiek

Ik heb gewoon een stratenboek. Werkt prima en het praat niet door muziek/radioprogramma’s heen.

Amiek (URL) - 07-11-’06 13:30
Chantal

Onze heet Karel….. en bevalt prima. Nooit verdwaald.

Chantal (E-mail ) (URL) - 07-11-’06 14:31
wies

dat ben ik vooral nog zelf…. :)

wies (URL) - 07-11-’06 18:18
Mieke

@ Amiek: ben jij zo’n type met het stratenboek op schoot of op het stuur? Of sta je de hele tijd aan de kant van de weg te turen waar het juiste vakje is?

Mieke - 07-11-’06 21:10
Eljo

Onze Becker noemen we Truus, ze doet het perfect maar het blijft een Truus.

Eljo (E-mail ) (URL) - 07-11-’06 22:12
ekik

Die van ons heet Tante Annie, die kan ook nooit zwijgen…

ekik - 08-11-’06 14:22
Amiek

Nee, ik kijk voor ik vertrek in het stratenboek en zit op geheugen rijdend dan 9 van de 10 keer al zo dicht bij mijn doel, dat ik de auto misschien nog 1 keer langs de weg zet (dan al niet meer snelweg) om te kijken. Heb gelukkig een goed ruimtelijk inzicht en een goed richtingsgevoel, dus dat turen valt mee. Bij onbekende bestemmingen maak ik bovendien altijd een uitdraai van een routeplanner. Die combi is goud.

Amiek (URL) - 11-11-’06 07:50


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.