DiDi 97: Kant/side

29 08 06 - 00:11


Dit keer is 'kant' (of 'side' voor de Engelstalige inzendingen) het thema van DiDi en als start heb ik gekozen voor onderstaand gedicht van Arjen Duiker.
Voor wie onbekend is met Dichters op Dinsdag (DiDi): verdere info vind je hier en oudere thema's vind je daar. Het belangrijkste is dat je jouw keuze op je eigen site of weblog plaatst en het centraal hieronder bij de reacties meldt, zodat ook anderen naar jouw bijdrage kunnen kijken. Je kunt voor dit thema inzenden tot en met volgende week maandag.

Aan de ene kant staat het ding.
Aan de andere kant staat het mysterie.
Meer van het ding en het mysterie weet ik niet.

Hoe in naam van wat dan ook,
hoe kan ik er meer van weten!
En dit weten is een klein weten, voeg ik eraan toe,
een klein idee hoogstens, klein
in zijn gevolgen
voor de tijd.

Als aan de ene kant staat het ding
en aan de andere kant het mysterie,
is de wereld duidelijk.

De straat is de straat waar ik vrienden tegenkom,
de bloemen bloeien zoals zij moeten bloeien, met bloesems,
de wind waait wanneer zij wil,
en het gebrek aan meer weten
dan aan de ene kant staat het ding
en aan de andere kant het mysterie
is mij een onuitputtelijke bron van vreugde.

zes reacties

Carolien

:-)

Carolien (URL) - 29-08-’06 12:30
Leibele

Een boeiend stukje.Maar poezie vind ik dit niet

Leibele (URL) - 29-08-’06 15:27
Anne-Lise

Ik ga voorlopig afhaken bij didi. Het plezier in iedere week een gedicht bij een thema zoeken ben ik een beetje kwijt. Het werd te plichtmatig. Bovendien heb ik het druk met andere dingen. Daarnaast vind ik het jammer dat het niveau van de gemiddelde gedichten die geplaatst worden steeds lager is, een enkele uitzondering daargelaten, en dat de reacties, inclusief die van mijzelf, vaak niet verder komen dan ‘mooi’ of iets van die woorden.
Misschien dat ik een enkele keer nog wel iets plaats of dat het over een poosje weer gaat kriebelen. Dan haak ik weer aan. Maar voor nu is het even genoeg geweest.

Anne-Lise (URL) - 29-08-’06 16:30
Mieke

Ik hoop in ieder geval dat je er wel plezier aan hebt gehad Anne Lise. Het moet idd geen verplichting worden maar je moet het doen omdat je het leuk vindt. We zien wel of je weer aanhaakt. Je kunt het gewoon ook per thema bekijken. Zie maar.

Mieke - 29-08-’06 17:09
Sterrenvleugel

Mijn bijdrage via de URL. En je site doet weer gewoon, Mieke!

Sterrenvleugel (URL) - 29-08-’06 21:01
edwin

@anne-lise: ook al zou dat natuurlijk prachtig zijn wanneer vele deelnemers interessante gedichten zouden vinden bij het onderwerp van de week, is het wisselend karakter van de ‘ingezonden gedichten’ voor mij geen beletsel om elke week proberen iets fijns te vinden. als het voor mij een sleur en een plicht zou worden, dan zou ook ik afhaken (en ik doe pas een week of 40 mee). jammer vind ik het wel, maar lezen deed ik je weblog reeds, dus mss dat daar zo nu en dan iets verschijnen zal. mijnbijdrage: http://nacht.gedachten.net/2006/08/29/ka..

edwin (E-mail ) - 02-09-’06 02:16


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.