Allen Carr ondanks alles toch longkanker

31 07 06 - 08:08

Ik las vanmorgen in de krant dat anti-rook-goeroe Allen Carr aan een ongeneeslijke vorm van longkanker lijdt. En Carr zou Carr niet zijn als hij daar niet een positieve wending aan zou geven. Een extra aanmoediging is het volgens Carr voor al die rokers om er alsnog mee op te houden.
Ik vind het iets ontmoedigends hebben. Als je nu voor de keuze staat om te stoppen en je hoort dit verhaal, dat iemand die 23 jaar geleden is gestopt alsnog longkanker krijgt, wat heeft het dan voor zin om te stoppen?
Ik ben op de milleniumwisseling gestopt en dat bevalt me nog steeds goed. Maar dat had dan ook niks met de heer Carr te maken.

tien reacties

Chantal

Zo zie je maar weer….

Chantal (E-mail ) (URL) - 31-07-’06 13:39
brigitte

Om longkanker te krijgen hoef je niet gerookt te hebben, helaas. Die link wordt wel altijd gelegd maar er zijn meerdere oorzaken voor. Als je 23 jaar geleden al bent gestopt lijkt het me sterk dat je dan nu nog longkanker zou krijgen van het roken. Daar geloof ik niks van.

brigitte (E-mail ) (URL) - 31-07-’06 14:15
Mieke

Nee, ik weet het. Er zijn zelfs jonge mensen die nog nooit een sigaret van dichtbij hebben gezien en toch longkanker krijgen. Maar mijn vader kreeg longkanker 15 jaar nadat hij was gestopt en toch zei de oncoloog dat het van het roken kwam.
De meningen lopen daarover nogal uiteen geloof ik.

Mieke - 31-07-’06 14:39
SmaRts

In ‘Over mijn lijk’ was Karin (geloof ik), die had ook longkanker zonder ooit gerookt te hebben.

SmaRts (E-mail ) (URL) - 31-07-’06 16:47
jan

Het verhaal in mijn krant ging verder. Hij heeft de afgelopen 23 jaar veelvuldig in rokerige zaaltjes gestaan om zijn verhaal te vertellen. Dat eindeloos meeroken is hem opgebroken.

jan (E-mail ) (URL) - 31-07-’06 19:18
Mieke

In mijn krant ging het verhaal ook verder maar dat is speculatie. Er zijn mensen die nog nooit in rokerige zaaltjes hebben gestaan en toch longkanker krijgen. Ik vraag me af of roken wel zo’n megaoorzaak van kanker is al iedereen altijd beweert.

Mieke - 31-07-’06 20:59
V@nM@n

Maar dat wil nog steeds niet zeggen dat roken goed is…

V@nM@n (E-mail ) (URL) - 31-07-’06 22:41
wies

afgelopen maart was ik alweer 11 jaar gestopt. de reden was niet zozeer de angst voor longkanker, maar een stevige waarschuwing van de huisarts voor de kans op longembolie, en dat terwijl ik 2 kleine kinderen op te voeden had.

wies (URL) - 31-07-’06 23:19
Leibele

Het staat niet vast dat meneer Carr z,n longkanker veroorzaakt is door het roken dat hij ooit deed.Het is natuurlijk wel gebruikelijk dat aan longkanker het roken als oorzaak verbonden wordt, maar wat denk je van de uitlaatgassen van niet echt warm gedraaide motoren van auto,s en zo.Benzeen lijkt me nog dodelijker dan nikotine.

Leibele (E-mail ) (URL) - 01-08-’06 00:13
hanneke

isn’t it ironic…

hanneke (URL) - 02-08-’06 00:26


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.