Vierdaagse afgelast, terecht of niet?

19 07 06 - 12:07





De vierdaagse van Nijmegen is afgelast omdat er gisteren bij die hitte twee doden vielen en er dertig mensen in het ziekenhuis werden opgenomen. Van de vijf mensen die gereanimeerd moesten worden overleefden twee hun wandeltocht niet. Van de 44.000 mensen die meeliepen werden er 300 onwel of vielen flauw. Is het terecht om vanwege de extreme weersomstandigheden de vierdaagse af te gelasten? Ik las vanmorgen al op sommige weblogs dat het betutteling is. Iedereen moet toch zelf weten of hij dat gaat doen of niet. Of dat we beter andere dingen af kunnen gelasten zoals onze omstreden missie in Afghanistan of de oorlog in het Midden Oosten. En eigenlijk ben ik het daar wel mee eens. Laat mensen hun eigen fysieke grenzen maar bewaken en hou je als overheid bezig met belangrijker keuzeproblemen dan slecht voorbereide wandelaar beschermen tegen een situatie waar ze vrijwillig in participeren. Wat vind jij?








Geen reacties



(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.