Gat in mijn kop

05 07 06 - 15:16

Door alle drukte in verband met het Oerolfestival heb ik jullie nog helemaal niet op de hoogte gebracht van mijn 'ongeluk' op de ochtend van vertrek richting Terschelling. We waren de auto aan het inpakken en ik wilde haastig even iets pakken. Dat had ik nou niet moeten doen. In de haast struikelde ik over de stoeprand en landde languit op het trottoir met mijn kop op een volgende stoeprandje dat mijn voortuin begrenst. Als je zoiets wel eens is overkomen dan weet je dat je jezelf op zo'n moment als in een film ziet gaan. Het bloedde heel erg dus ik ben meteen zo gaan zitten dat het niet allemaal op mijn kleren zou druppelen. Er vormde zich een hele plas bloed op straat want er kwam een heel rood straaltje van mijn hoofd af. Ik voelde wel dat het niet zo ernstig was maar Hans zag mijn gezicht vol bloed en schrok zich rot. "Geef snel een handdoek", riep ik en hij snelde naar binnen en kwam terug met een schone handdoek die ik tegen mijn hoofd kon houden.
"Je moet naar de eerste hulp", riep Hans. "Nee", riep ik in de vaste overtuiging dat we dan de boot waarop de auto was geboekt zouden missen en dat zou weer heel veel consequenties hebben. Met handdoek en al naar binnen dus. Koud water op de handdoek en dat koude compres op mijn hoofd. De gele handdoek kleurde zich zachtjes aan rood. Ondertussen had Hans snel even gekeken en ook gezien dat het wel meeviel, de grootte van de wond. Dus provisorisch de auto verder ingepakt en met een natte handdoek op mijn hoofd op weg naar Harlingen.
Daar aangekomen was de wond ondertussen ingedikt tot een donkerrode plak ter grootte van iPod-wieltje aan de voorkant in mijn lichtblonde haar. Ik vouwde er nog wat krullen zo links en rechts overheen en nadat we de auto op het onderdek van de boot hadden gereden gingen we het passagiersgedeelte in.
Niemand leek het raar te vinden dat ik met een rode vlek in mijn haar liep. Niemand keek of merkte het zelfs maar op. Ook later op Terschelling niet bij het Oerolkantoor.
De volgende dag onder de douche heb ik heel voorzichtig, zonder aan de wond te komen de haartjes uit elkaar getrokken die met bloed solide aan elkaar waren gesmeed en toen was er bijna niks meer van te zien. Nu heb ik alleen nog een soort deuk in mijn hoofd waar eerst dat gat zat. Zou dat nog weg gaan?

De foto bij dit logje is van The Washing Powder Conspiracy van PIPS:lab. Erg leuke voorstelling die je nog kunt bekijken op De Parade.

acht reacties

wies

dat ook nog. bovenop de stress? om de geboekte boot te halen. heb je er niets aan overgehouden (hoofdpijn of zo).

wies (URL) - 05-07-’06 16:02
Mieke

Nee, ik heb er niks aan over gehouden. Alleen die deuk. Ik was wel een dagje wat minder zeker op mijn benen maar dat was na een dag weg.

Mieke - 05-07-’06 17:10
Mevrouw Mikmak

waarschijnlijk heeft het even wat tijd nodig om te helen. En anders heb je voor altijd een Oerol souvenier

Mevrouw Mikmak (E-mail ) (URL) - 05-07-’06 20:14
brigitte

Jeemig zeg wat een consternatie. Mazzel dat het nog meeviel.

brigitte (E-mail ) (URL) - 05-07-’06 20:24
sabdesigns

Misschien even uit laten deuken bij de plaatselijke garage?
Wat heb je nu geleerd spelende vrouw? (pfft dat was best schrikken hoor trouwens)

sabdesigns (URL) - 05-07-’06 21:44
Leibele

Vervelend natuurlijk.En een wond aan het hoofd maakt altijd zo,n verschrikkelijk theater doordat het altijd zo gul bloed.Jammer natuurlijk dat het een rode kleur had en niet blauw.

Leibele (E-mail ) (URL) - 05-07-’06 23:17
V@nM@n

Dat zijn de minder plezierige zaken aan vallen. Maar och, alles werkt nog zo te lezen…

V@nM@n (E-mail ) (URL) - 06-07-’06 09:22
Chantal

Gelukkig viel het allemaal mee, maar wat een verhaal zeg.

Chantal (E-mail ) (URL) - 06-07-’06 13:15


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.