Woon jij ook zo gezond?

07 06 06 - 14:51Het schijnt verschilt uit te maken waar je woont voor je levensverwachting. In Heiloo hebben de mannen de hoogste levensverwachting (ze worden daar gemiddel 79,1 jaar) en in Huizen hebt je als vrouw het langste leven met 84,3 jaar. Ongezond wonen is het in Limburg want in Kerkrade hebben de mannen een levensverwachting van 73 jaar en in Brunssum hebben de vrouwen wel 78,3 jaar. Er is bovendien nog verschil tussen de jaren dat iemand in goede gezondheid kan doorbrengen tussen verschillende regio's. Zo is de 'gezonde levensverwachting' in Limburg maar 55 jaar maar in Zuid Holland loopt dat op tot bijna 67 jaar. En wij maar denken dat wonen in de randstad niet goed zou zijn vanwege de drukte en de stress. HP de Tijd besteedt deze week aandacht aan dit opmerkelijke onderzoek. Ik denk dat ik maar eens gauw polshoogte ga nemen hoe het er voorstaat met de levensverwachting voor vrouwen in ons dorp.

drie reacties

V@nM@n

55 hier in limburg….dan moet ik opschieten met verlof opnemen en geld uitgeven…

V@nM@n (E-mail ) (URL) - 07-06-’06 22:45
Petra

Ik ga met V@nm@n mee…

Petra (URL) - 08-06-’06 08:11
Chantal

Ik denk dat gezond wonen met veel aspecten te maken heeft en hoe oud je wordt met nog veel meer. ZO is ook geluk een grote factor. Ik woon in een dorp met veel groen en ruimte en voel me daar gelukkig, dus dan zal het wel goed komen…. maar het blijft een ongrijpbaar iets…. en dat is maar goed ook.

Chantal (E-mail ) (URL) - 08-06-’06 13:44


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.