Mis(s) 2006: schoonheid met een fabricagefoutje

31 05 06 - 09:40Pas zag ik er een aankondiging van bij Jensen waar Lucille Werner en Jaap Jongbloed kwamen vertellen over deze Mis(s) 2006 verkiezing. Lucille heeft nog niet zo lang geleden een boek geschreven over haar ervaringen in leven met een handicap.
Vanavond wordt het programma met bovengenoemde presentatoren uitgezonden. De wedstrijd gaat tussen twaalf vrouwen met een handicap die gekozen zijn uit een voorronde. Sommigen hebben een ongeluk of een hersenbloeding gehad maar andere hebben aangeboren handicaps. In de preview waren er wat fragmenten te zien van de voorrondes en daar waren ambitieuze, wel bespraakte en mooie jonge vrouwen te zien die een duidelijk doel voor ogen hadden. En ze doen de verkiezing met alles er op en er aan: ook een bakpakkenronde.
Ik ben benieuwd en ga er wel even naar kijken (Nederland 2 om 20.30 uur). Het is de eerste gehandicapten schoonheidswedstrijd ter wereld. Voor de winnares is er in ieder geval een jaarcontract bij een modellenbureau en een kroontje uit handen van Balkenende. Of je met het laatste nou zo blij moet zijn vraag ik me wel af maar het eerste is een droom van veel jonge vrouwen.

zeven reacties

V@nM@n

In ieder geval een meid met lef.

V@nM@n (E-mail ) (URL) - 31-05-’06 11:02
Chantal

Ik ben zelf gehandicapt, maar ga niet kijken, ik vind zowiezo Miss/verkiezingen niets…. mensen moet je niet op uiterlijkheden beoordelen, ik vind dat een verkeerd beeld afgeven aan de wereld en vooral de jeugd. En of het nu om mensen met of zonder handicap gaat…. het blijft oppervlakkig. Ben wel benieuwd wat JOUW mening zal zijn na het zien…. lezen we die hier?

Chantal (E-mail ) (URL) - 31-05-’06 13:04
Mieke

Ik ben ook wel benieuwd. Ik heb er ook wel wat gemengde gevoelens bij. Aan de andere kant snap ik wel dat er jonge mensen zijn (gehandicapt of niet) mooi willen zijn. Dat mooi niet altijd gaaf hoeft te zijn dat vind ik ook. Ik weet eerlijk gezegd ook niet of het alleen gaat om uiterlijkheden. Ik begreep dat de nieuwe Mis(s) een soort ambassadrice moet worden. Daar heb je natuurlijk wel meer voor nodig dan een leuk smoeltje of een mooi figuurtje. Maar ik laat mijn mening horen zodra ik het gezien heb.

Mieke - 31-05-’06 13:59
henriette

Het is wel gelijk met Netwerk.

henriette (URL) - 31-05-’06 17:54
Mieke

Even opnemen dus ;-)

Mieke - 31-05-’06 18:44
Marinke

Nou ik heb er naar gekeken, en er waren zeker een paar hele mooie vrouwen bij! Helaas werd de aandacht van deze vrouwen enorm afgeleid door die irritante Lucille Werner. Bah wat een stom schetterwijf is dat zeg! Ik vond het meer de “Kijk eens wat Lucille allemaal kan met haar handicap” het ging totaal niet over de kandidaten maar alles moest om haar draaien. Met als gruwelijk einde dat ze zelfs voor de winnares stond, en ze ook gelijk vooraan bij de fotograven moest staan. Kan iemand mij vertellen wat Jaap Jongbloed er deed?

Marinke (E-mail ) - 31-05-’06 22:23
Mieke

@ Marinke: Ik ben ook geen Lucillefan en van mij mag volgend jaar iemand anders het presenteren. Het was voor haarzelf is het kennelijk zo’n enorm issue dat ze daarmee haar rol als presentator een beetje vergat.

Mieke - 01-06-’06 00:16


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.