Waar is mijn gaspedaal?

12 05 06 - 21:45



Stel je voor het is stralend weer. Het zonnetje schijnt en jij rijdt in je cabriootje heerlijk in het zonnetje van afspraak naar afspraak. Je hebt net een onbekend stadje doorkruist onder leiding van Bram en je wilt de snelweg oprijden omdat je nu echt moet gaan opschieten. Het lijkt wel alsof de auto een beetje inhoudt en je geeft een beetje gas bij. Het hellingspercentage van die oprit is toch niet zo groot? En ineens is je gaspedaal weg. Je tast met je voet in het rond en vindt de rem maar niet het gaspedaal. Shit. Nog een keertje... Weer niks. Alleen die rem. Gaspedaal is weg dus dan de berm maar in. Dat lukt maar half en je komt met twee wielen in de berm terecht maar de rest van de auto staat nog op de weg. Vooruit kun je niet meer - bij gebrek aan gaspedaal en achteruit gaat ook niet zo soepel vanwege de enigszins mulle berm.
Goede raad is duur maar de wegenwachtpas gelukkig bij de hand.
"Staat u veilig?", vraagt de mevrouw van de Wegenwacht. Niet echt dus en dat vertel ik haar ook. Nou dan sturen we eerst een politiewagen om u veilig te stellen. U moet wel uit de auto en als u veilig staat nog een keertje bellen.
Wachten dus. Op een kleedje in de berm. Zonnetje, iPod aan, NRC?next nog niet gelezen die dag en binnen een half uur kwam een zwaailicht de oprit op. Een jonge politieman sprong uit de auto en duwde me even achteruit het gras in, wenste me nog een fijne middag en zwaailichtte er weer vandoor.
Weer de Wegenwacht bellen. "We komen binnen het uur", was nu de boodschap.
Kleedje, zonnetje, iPod en de NRC*next was ondertussen uit maar mijn podcasts nog niet allemaal afgeluisterd. Na drie kwartier zag ik de gele auto aankomen en toen was het binnen vijf minuten gepiept en had ik weer een pedaal toen de wegenwacht het gaskabeltje weer provisorisch had gemaakt.
Mijn middag was behoorlijk in het honderd gelopen maar gelukkig deed alles het weer en kon ik mijn gaspedaal weer vinden. Pffft, ik was echt even bang dat hij voor altijd weg zou zijn....

acht reacties

brigitte

Nou zeg wat een belevenissen. Nog mazzel dat je zoveel afleiding had.

brigitte (E-mail ) (URL) - 12-05-’06 21:51
Eljo

Maar je hebt wel lekker kunnen relaxen toch?

PS.
Registreren op je site gaat niet:

Error opening file
The file db/users/e07ef38fd61a5893600e68ec16fd4173.php could not be opened for writing! Current path: /home/httpd/vhosts/miwian.nl/httpdocs/pivot.

Eljo (E-mail ) (URL) - 12-05-’06 23:07
Renesmurf

Alles beter dan een ongeluk!

Renesmurf (URL) - 13-05-’06 00:33
Leibele

Da,s een gaspedaal die voor zich zelf opkomt.Zo iets van: als je me trapt doe ik lekker niks meer.Het verdient een beloning.

Leibele (URL) - 13-05-’06 02:22
Marieke

Gelukkig dat je betrekkelijk veilig aan de kant kon komen.

Marieke (E-mail ) (URL) - 13-05-’06 10:17
V@nM@n

Een uur en een kwartier wachten op de wegenwacht…..

V@nM@n (URL) - 13-05-’06 10:31
Petra

Hoe kun je nu een pedaal kwijtraken??? En versnellingspook, dat snap ik, dat heb ik zelf al eens gedaan maar een pedaal???

Petra (URL) - 13-05-’06 18:03
Mieke

Mijn vader was eens zijn stuur kwijt. Hij had haast, was gestresst en toen tot overmaat van ramp was zijn stuur weg toen hij in de auto stapte…
Want hij stapte achterin!

Mieke - 13-05-’06 19:12


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.