M'n kleine zoontje kan het beter?

05 05 06 - 00:01

"Eén van de belangrijkste kunstenaars van de tweede helft van de vorige eeuw en van grote betekenis voor de moderne kunst in Nederland", dat is wat er op zijn sterfdag gisteren over hem gezegd werd door de kenners. Maar heel lang werd hij verguisd en onderschat en zeiden veel mensen over zijn werk dat hun kleine zoontjes het beter konden. De geschiedenis heeft wel aangetoond dat het werk van Karel Appel internationale bekenheid kreeg en mondiale waardering oogste terwijl er van al die kleine zoontjes in de sfeer van de beeldende kunst weinig meer werd vernomen.
Ik heb ooit een aantal jaren gewerkt bij een stichting die zich bezig hield met het bemiddelen tussen kunstenaars en opdrachtgevers en heb in die tijd het werk van onder andere Appel leren waarderen. Prachtige kleuren en de inspiratie door kindertekeningen kenmerken zijn werk. Maar weinig mensen weten dat hij ook beelden maakte en veel met gevonden materiaal werkte de laatste tijd. Het was een bijzonder kunstenaar.

vijf reacties

Leibele

Mensen zeggen vaak over Karel Appel dat iedereen dat wel kan.Als deze mensen gelijk hadden dan was Karel Appel gewoon Karel Appel en had zijn werk bijna nergens gehangen.Hij heeft een grote invloed op de moderne schilderkunst gehad.Hij zal nooit vergeten worden.

Leibele (URL) - 05-05-’06 00:27
Mevrouw Mikmak

Ik kan echt niet al zijn werk waarderen, maar vond het wel een inspiratiebron. Maar aan alle goede dingen komt een eind, zo ook aan appel.

Mevrouw Mikmak (E-mail ) (URL) - 05-05-’06 08:46
Petra

NIet alles was mooi, maar dat wat mooi was is dan ook wel heel bijzonder!

Petra (URL) - 05-05-’06 09:05
Renesmurf

Ik kan het ook wel maken, ik kan het alleen niet verkopen, en dat nou is de kunst!

Renesmurf (URL) - 05-05-’06 17:45
V@nM@n

Ik vind zijn werk super… Zelfs een leek kan dat waarderen

V@nM@n (URL) - 05-05-’06 23:44


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.