Allemaal in de file

28 04 06 - 18:18

Ik moest vanmiddag om 13.00 uur in Den Bosch staan en kwam toen terecht in de uittocht die gaande was in het kader van de meivakantie. Dit fenomeen zit absoluut niet in mijn systeem en in hou er dan ook - totdat ik er onverwacht mee geconfronteerd wordt - ook geen rekening mee. Ik was dus te laat. Balen!
Op de terugweg was het nog veel erger maar toen was ik er op bedacht dus heb ik lekker afleveringen van het hoorspel 'Het Bureau' zitten luisteren op mijn iPod.
In 'mijn tijd' bestond de meivakantie overigens nog niet en hadden we paasvakantie en die zit wel in mijn systeem maar die bestaat niet meer. Je kunt die ene Tweede Paasdag toch nauwelijks zo noemen. Zelfs op de universiteit is het vakantie alleen heet het daar dan weer 'breekweek' (om het overzichtelijk te maken). Hebben jullie vakantie de komende week?

zes reacties

brigitte

De kinderen hebben hier inderdaad vakantie en omdat ze met hun vader mee naar Itali? gaan ga ik lekker een weekje werken bij de boer (stage).

brigitte (E-mail ) (URL) - 28-04-’06 22:47
V@nM@n

Helaas, die van mij zit er net een weekje op….

V@nM@n (URL) - 28-04-’06 23:07
Anne-Lise

Ik vind de meivakantie de beste uitvinding sinds tijden!

Anne-Lise (URL) - 29-04-’06 11:17
Nijntje

In Belgi? volgen de schoolvakanties de Katholieke feestdagen d.w.z. er is een week vakantie met 1 november (Allerheiligen), twee weken met Kerst en nieuwjaar, een week met Aswoensdag (Krokusvakantie), twee weken met Pasen (Paasvakantie). In mei zijn we vrij op 1 mei (dag van de Arbeid), met O.L.H. Hemelvaart, dat is elk jaar op een donderdag en dan wordt de brug gemaakt en met pinkstermaandag. De grote vakantie is ook altijd hetzelfde, juli en augustus. Voila makkelijk en duidelijk toch…

Nijntje - 29-04-’06 16:20
Mieke

@ Nijntje: dat is bij jullie veel duidelijker geregeld dan bij ons met al die vakantiespreiding.

Mieke - 29-04-’06 16:44
Leibele

Iedere dag heb ik vakantie.

Leibele (URL) - 29-04-’06 18:16


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.