Zintuigen aan bod

27 04 06 - 18:52

Vandaag kwamen bij ons de zintuigen aan de beurt. De bril van Hans was al heel lang aan vervanging toe want stond volledig op instorten en mijn ogen waren toch wel aardig achteruit gegaan de laatste paar jaar. Daarom gingen we vanmorgen achter elkaar naar de opticien voor een oogmeting. Grondig werk werd gedaan met zowel automatische als handmatige oogmeting plus oogdruk en 'the works'. Daarna gingen we meteen door naar Zeist naar 'Beter Horen' voor 'muzikantenoordoppen'. Dat waren we al een tijdje van plan maar nu kwam het er dan eindelijk van. Hans en ik zijn natuurlijk frequente concertbezoekers en zitten regelmatig in behoorlijk wat geluid dientengevolge. Gisterenavond hadden we ook allebei de ervaring dat we gehoorprotectie nodig hadden. Ook een aparte ervaring hoor! Eerst krijg je een stukje schuimrubber in je oor gepropt met twee touwtjes er aan (a la tampon) en daarna wordt je oor volgespoten met siliconenpasta die eerst koud aanvoelt maar gaandeweg droogt en opwarmt in je oor. Het resultaat is op jouw eigen model gemaakte oordoppen met een speciaal geluidsfilter waardoor het aantal decibellen met zo'n 25 over het hele spectrum omlaag gaat.
Over drie weken zijn brillen en oordoppen klaar en zijn we weer helemaal beschermd voorlopig.

zes reacties

brigitte

Van die oordopjes heeft Roel ook gehad voor het zwemmen ivm zijn buisjes. Zal wel op dezelfde manier werken. Ben benieuwd naar de nieuwe brillen. Ik wil ook zo graag een andere.

brigitte (E-mail ) (URL) - 27-04-’06 20:26
V@nM@n

Je moet met de tijd meegaan… Ik zal ook eens een afspraak gaan maken. Ik zie ook steeds minder. Alleen die oordopjes moet ik niet indoen, ik hoor nu al niets meer…

V@nM@n (URL) - 27-04-’06 21:01
Leibele

Als musikanten nu gewoon eens 25 decibel zachter gaan spelen over het hele spectrum?Scheelt weer.

Leibele (URL) - 27-04-’06 22:28
Puur Kaat

Gaat dat zien! Gaat dat horen! ;-)

Puur Kaat (URL) - 28-04-’06 10:28
Chantal

Drie weken levertijd voor brillen…. dat is wel lang…..

Chantal (E-mail ) (URL) - 28-04-’06 11:51
Chantal

Oja, voor ik het vergeet….

Fijn weekend!

Chantal (E-mail ) (URL) - 28-04-’06 11:51


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.