Onkruid branden in het zonnetje

25 04 06 - 18:40Zo, de voorkant en zijkant van het huis zijn weer onkruid- en algenvrij. Ik kwam rond het middaguur terug uit Utrecht en had net gehoord dat mijn afspraak in Tilburg vanmiddag niet door ging omdat de andere partij een verkeerde tijd in zijn agenda had genoteerd. Het was stralend weer en de voorjaarskriebels sloegen toe dus ik besloot mijn klusjes maar even te verschuiven naar vanavond en eens even lekker aan de gang te gaan in de tuin.
Vorig jaar heb ik op advies van VanMan een onkruidbrander gekocht en dat bevalt geweldig! Het gaat niet zo snel maar wel effectief en zo in het zonnetje is het zeker geen straf. Daarna nog even de bladeren opgeveegd en met van dat algenspul de tegels en meubels behandeld en het ziet er nu weer tiptop en opgeruimd uit. Nu de achtertuin nog want ook daar heeft het groeizame weer zijn effect gehad, met name op het onkruid.

elf reacties

Leibele

Handig he?

Leibele (URL) - 25-04-’06 18:59
brigitte

Zo dan kun je weer lekker en gezellig buitenzitten. Wie weet is het in mei al wel warm genoeg om ook ‘s avonds buiten te zitten.

brigitte (E-mail ) (URL) - 25-04-’06 20:28
V@nM@n

Als nu dat zonnetje maar blijft….

V@nM@n (URL) - 25-04-’06 20:34
Renesmurf

De natuur goed in stand houden! Daar ben ik niet zo goed in.

Renesmurf (URL) - 25-04-’06 23:30
Petra

Een onkruidbrander? Dat lijkt mij een ongelofelijk goed idee. Ik hak nu met zo’n pinnetje aan een stok tussen de tegels…

Petra (URL) - 26-04-’06 07:34
Chantal

Wij zagen hem onlangs ergens liggen en twijfelde even, maar dachten dat zo’n klein brandertje wel veel te weinig zou zijn voor de hele tuin, kun je er veel oppervlak mee doen?

Chantal (E-mail ) (URL) - 26-04-’06 11:31
Mieke

@ Chantal: je moet er geen hele velden onkruid mee willen bestrijden maar met name tussen de tegels en op andere soortgelijke plekken is het ideaal.

Mieke - 26-04-’06 12:09
Peter

En hoer zit het met al het zevenblad? Dat doe je daar toch niet mee?

Peter (E-mail ) (URL) - 26-04-’06 14:48
Peter

uhhh… hoe natuurlijk zonder “r” :-)

Peter - 26-04-’06 14:49
Mieke

Nee Peter, het zevenblad bestrijd ik met behulp van vriend P. die heel manmoedig de bovenste laag van de tuin afgraaft terwijl ik het web van wortels in handzame porties voor de groene vuilnisman verpak. Een groot deel van de tuin is al gedaan en nu bedekt met een zeil om eventuele pogingen van overgebleven wortels om nog boven de grond te komen in de kiem te smoren.

Mieke - 26-04-’06 14:58
Lonneke

Lekker he die lente kriebels, dan kom ik maar een keer bij je in de tuin zitten om te kijken of je goed werk heb geleverd.
Groetjes uit Z stad

Lonneke - 26-04-’06 19:52


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.