IM Joop Admiraal

25 03 06 - 19:34Ik hoorde vanmiddag het nieuws dat Joop Admiraal plotseling is overleden aan een hartstilstand. Hij is voor mij echt één van de groten van de Nederlandse toneelwereld: een weergaloos acteur. Mijn eerste herinneringen aan hem zijn van zijn tijd bij het Werktheater waar hij ondermeer 'U bent mijn moeder' speelde, een aangrijpende voorstelling over zijn demente moeder, waarin hij zowel zijn moeder als zichzelf speelde. Sinds 1987 was Joop Admiraal verbonden aan Toneelgroep Amsterdam. Vorig jaar zagen we hem nog in de voorstelling 'Echt iets om naar toe te leven' samen met Arjan Ederveen en Raymonde de Kuyper. Ook daar zette hij volkomen naturel een oudere vrouw op het toneel. De theaterwereld zal hem missen!
Stephan van Hesteren maakte de foto.

drie reacties

V@nM@n

Missen zal ik hem niet, maar het was toch een bekend acteur.

V@nM@n (URL) - 25-03-’06 20:21
Renesmurf

Ik wist eerst niet wie het was, tot ik de foto zag.
Zonde, erg oud is hij niet geworden.

Renesmurf (URL) - 25-03-’06 22:39
berta

Ja ….
Ik las het net ook, in de krant …

berta - 27-03-’06 21:29


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.