Het geheim van Het Loo

19 03 06 - 18:59

Vandaag waren we in Apeldoorn en op onze wandeling door de bossen van Paleis Het Loo, kwamen we terecht in de koninklijke stallen. Er was een fototentoonstelling, het koninklijke fotoalbum van de vorige eeuw, maar er is ook iets vreemds aan de hand. Zo zagen we bij voorbeeld aan de ene zijde van de tentoonstelling in de verte allerlei mensen achter vele rijen tralies staan. Ze te zien hadden ze geen kleren aan. Wat was er aan de hand?
Even later werd het ons duidelijk. De kleren van de lakeien waren goed opgeborgen in lange kasten aan de muur in de tuigenkamer. Maar achter slot en grendel en dus was het zaak om de sleutel te vinden. De arme drommels hadden zich natuurlijk suf gezocht en ondanks de handige nummertjes in de sleutelkast waren ze er niet uitgekomen. En er ontbreken ook een paar sleutels, zo viel ons op. Klik de foto's voor vergroting.

vijf reacties

marieke

Heerlijk he, wat je soms tegenkomt en wat een prachtige verhalen je daarover kunt maken! Mooie foto’s.

marieke (E-mail ) (URL) - 19-03-’06 20:46
Mook

Hele mooie foto’s alledrie!
Bij de eerste kwamen de gestaltes pas duidelijk in beeld bij het vergroten, zoooo spannend!

Mook (E-mail ) (URL) - 19-03-’06 22:21
Renesmurf

Lakeien zijn natuurlijk ook niet aangenomen op hun slimheid.

Renesmurf (URL) - 19-03-’06 23:26
Petra

Ik denk dat het sleutel nummer veertig moest zijn…

Petra (URL) - 20-03-’06 08:18
V@nM@n

Mooi zo’n stukje historie

V@nM@n (URL) - 20-03-’06 19:54


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.