Austerlitz in actie voor familie Mehic

18 03 06 - 14:16

In het kleine dorp Austerlitz woont het Bosnische gezin Mehic. Het echtpaar en hun twee jonge dochters hebben de oorlog in Bosnië meegemaakt en zijn uiteindelijk gevlucht naar Nederland. Na een jarenlange procedure heeft het kabinet besloten dat de familie Mehic terug moet naar Bosnië. Veel inwoners van Austerlitz hebben zich het lot van het gezin aangetrokken en hebben besloten zich in te zetten om het gezin de mogelijkheid te bieden een toekomst in Bosnië op te bouwen. Ze hebben niets. Er moet veel geregeld worden bijvoorbeeld op het gebied van huisvesting, medische begeleiding, onderwijs, werk. Hiervoor is geld nodig.
Er worden verschillende acties gehouden. Eén van de acties is de organisatie van een aantal benefietconcerten in het Beauforthuis waarvan de zaal en het personeel gratis beschikbaar gesteld. Bovendien hebben verschillende muzikanten hun belangenloze medewerking toegezegd. Deze muzikanten staan garant voor een avond vol muzikale hoogtepunten.
Wij gaan er vanavond heen om er verslag van te doen voor cultuurpodium.nl maar één tipje van de sluier wil ik vast oplichten: Flairck zal voor het eerst sinds jaren weer optreden in de originele samenstelling waarin de groep in de jaren zeventig zo succesvol was. Wil je meer lezen over de actie van Austerlitz voor deze familie, klik dan hier. Foto van AP Photo/David Brauchli (klik voor foto).

vier reacties

V@nM@n

Flairck kan ik me nog goed herinneren. Dat was destijds een echte topper. Nu heb ik er al een tijd niets meer van gehoord

V@nM@n (URL) - 18-03-’06 15:28
Renesmurf

Wat een menslievendheid! Erg jammer dat ze niet gewoon hier mogen blijven.

Renesmurf (URL) - 18-03-’06 19:40
Puur Kaat

Waardevol en hartverwarmend, dit gezamenlijke initiatief.

Puur Kaat (URL) - 19-03-’06 10:17
Mieke

Het was hartverwarmend en fantastisch. Dit is ook een manier om met retournerende vluchtelingen om te gaan: geef je alles mee wat je kunt en probeer ze te helpen daar weer een goede start te maken. Chapeau Austerlitz! Waar een klein dorp groot in kan zijn.

Mieke - 19-03-’06 10:27


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.