Nieuwsgierig en nuttig

10 03 06 - 00:05Gisterenavond werd ik door vriend P op de hoogte gesteld van het fenomeen hamsterbal (klik klik). "Met een hamsterbal kan de hamster als het ware vrij door de woonkamer rondlopen. Dit is erg leuk voor de nieuwsgierige hamster", zo luidt de informatie over dit knaagdierspeeltje. Dat er ook risico's aan verbonden zijn. blijkt wel uit de verhalen over staarten en teentjes die afgehakt werden doordat ze in de gleuven bleven steken of ballen die klem kwamen te zitten bij of onder de verwarming. Toch schijnt het een populair kinderbezit te zijn en zelfs in sommige gevallen voorzien te zijn van een soort powerballverlichting.
In het kader van energiezuinigheid heb ik nu iets bedacht dat niet alleen "leuk is voor de nieuwsgierige hamster" maar ook nog nuttig. Want ken je die stofzuigers die geheel zelfstandig het de hele vloer zuigen? Een door batterijen aangedreven rond gevaarte dat zich over de huiskamervloer beweegt en op die manier de moderne werkende vrouw of man een rotklusje uit handen neemt. Wat nou als we de hamsterbal eens combineren met de automatische stofzuiger. Dan heeft die nieuwsgierige hamster ook nog een nuttig avontuur als hij gezellig op ontdekkingstocht gaat door de huiskamer. Een dwerghamster is dan wellicht voor de kleinere kamer terwijl een normale hamster of een rat beter geschikt is voor de wat ruimere huizen. Is dat nou geen fantastisch plan?

zes reacties

Renesmurf

Geniaal! maar ze verkopen liever alles appart, dan levert meer op.

Renesmurf (URL) - 10-03-’06 00:44
sabdesigns

Arm hamstertje, bedenk eens hoe doof dat beestje zal worden. En na een halve meter staat ie stil want dan trekt het hamstertje het niet meer :-(

sabdesigns (E-mail ) (URL) - 10-03-’06 07:28
Petra

En hoe los je het op voor de allergische medemens. Of is de stofzuiger voorzien van hamsterfilters…

Petra (URL) - 10-03-’06 08:58
brigitte

Aparte gedachte zeg!

brigitte (E-mail ) (URL) - 10-03-’06 09:07
marieke

Het idee is leuk, maar ik zie ook wel wat knelpunten in de uitvoering. Volgens mij komt er direct een ‘hamsterwetje’ om zulke zware arbeid voor hamsters te verbieden.
En al die bedrijfsongevallen (afgehakte staartjes en teentjes)…

marieke (E-mail ) (URL) - 12-03-’06 11:06
eef

Ik wil niet dieronvriendelijk doen, maar mijn peuter dacht dat het een voetbal was… Ik geloof niet dat deze hamster al ooit zo’n spannend avontuur beleefd had….

eef (URL) - 13-03-’06 11:40


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.