De omgekeerde DikkeVanDam

10 03 06 - 16:48Gerrit Komrij noemt zijn nieuwe boek Kakafonie zelf een soort omgekeerde DikkeVanDam. Wie weet waar zijn boek over gaat zal meteen begrijpen waarom hij het zo noemt: het gaat namelijk over defaeceren oftewel ontlasten of poepen. "Kakafonie is een onmisbaar boek in de verzameling van elke geletterde toiletbezoeker", zo lezen we in de aankondiging en Komrij zelf lichtte gisterenavond bij Barend en Van Dorp een tipje van de sluier op over het waarom.
Zo vertelt hij hoe hij, in navolging van de beroemde Franse petomaan, eens geprobeerd heeft met zijn darmlucht 'Roodborstje tikt tegen 't raam' te vertolken en dat hij niet verder kwam dan de eerste "laat mij er in". Ook wordt met grote ernst gesproken over de vlakspoelers en de diepspoelers en de herinnering die iedereen volgens Komrij heeft aan die ene keer dat het bijzonder goed gelukt was om de darm te legen en een sierlijk product in de pot de deponeren.
Iets voor jou? Met de link hieronder kun je het boek bestellen. Het plaatje vond ik op het internet maar er stond geen bronvermelding bij.

Boek kopen?
Kakafonie
Gerrit Komrij

zeven reacties

Ronald

Nou nee, niet voor 30 euro.
En toch, die Komrij heeft een bijna ongezonde belangstelling voor stront. In Trou moet Blycken staat een beschouwing over het anonieme gedicht De lof der Stront, en na even googlen blijkt dat hele gedicht (300 strofen) ook nog eens redelijk recent uitgegeven te zijn, waarvoor Komrij het voorwoord schreef.

Wat is’t een heerlik ding, dat kakken!
Het is een zeer gewichtig punt:
Wat baart u geld, duizend gemakken,
Als gij toch maar niet kakken kunt?
Men kan op aard niets beter vinden,
Al drijft men soms daarmee de spot,
Ik zeg, en blijf er bij, Mijn Vrinden:
Het kakken is een groot genot

Volgens mij zit die Komrij zo verstopt als maar kan.

Ronald (URL) - 10-03-’06 19:08
petra

Ik ken alleen het kinderboek van de mol die wilde weten wie er op zijn kop gepoept had.

petra (E-mail ) (URL) - 10-03-’06 20:09
Lonneke

beter gezegd laat mij er uit, misschien is een workshop figuurpoepen wat

Lonneke - 10-03-’06 21:00
Leibele

Komrij was leuk gisteravond.Die twee Mokumse nepartiesten vond ik zoals gewoonlijk weer heel vervelend.Op de wc lees ik doorgaans niet.Niet vanwege de luchtjes maar gewoon omdat ik wel een betere leesplek heb.

Leibele (URL) - 10-03-’06 21:47
brigitte

Ik heb gisteren in de winkel toevallig die dikke van dam eens goed staan te bekijken maar er stond al zoveel niet in wat ik op wilde zoeken dat ik dat boek ook zeker niet aan ga schaffen. En een boek over poep lijkt me ook niet veel aan, tenminste niet op de manier zoals hij dat brengt.

brigitte (E-mail ) (URL) - 11-03-’06 10:09
wies

mieke, ken jij ook cafe de petomaan in amersfoort. dat was in de jaren 70 een studentencafe (kwamen veel pabo-ers). daar werden, echt waar, wedstrijden kaarsuitblazen d.m.v. winden georganiseerd. stinken!!

wies (URL) - 12-03-’06 11:46
Mieke

@ Wies: nee ken ik niet. Lijkt me niet bepaald fris (jokerp)

Mieke - 12-03-’06 13:01


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.