Goed voornemen: check!

05 03 06 - 14:25

Ik heb vandaag één van mijn goede voornemen voor dit jaar gerealiseerd: een jaarabonnement op de dierentuin. Ik moest vanmorgen om 10.00 uur in Utrecht zijn en was dus toch al vroeg uit de veren. Een mooie kans om maar meteen door te rijden naar de dierentuin in Amersfoort. Het was heerlijk weer. Ik was nog even bang dat ik allerlei buien op mijn dak zou krijgen maar dat viel reuze mee en een groot deel van de tijd scheen de zon stralend. Sommige dieren waren niet buiten te zien - zoals de olifanten en de neushoorns - maar die waren in hun stal te bewonderen. Wie wel eens in Dierenpark Amsterfoort is geweest heeft wellicht 'De oude stad' gezien waarin een schitterend onderkomen is gemaakt voor de leeuwen en de tijgers. Er waren vorig jaar jonge siberische tijgers geboren en ook de unieke witte tijgers zijn zeer de moeite waard. Op de foto drie andere bewoners van het park (klik voor groter).

vijf reacties

V@nM@n

Het heeft toch wat. Wij hebben een abo op Mondo Verde. Ook daar vind je veel dieren, maar gaat het vooral om het groen…

V@nM@n (URL) - 05-03-’06 16:42
Renesmurf

En toch vind ik het wel een beetje zielig voor de dieren dat ze zo opgesloten zitten.

Renesmurf (URL) - 05-03-’06 18:36
Mieke

@ Renesmurf: ik las toevallig vandaag het dierenparkkrantje en daar stond in dat er meer siberische tijgers in dierentuinen leven dan in het wild. Dat geeft toch ook te denken? Sommige soorten overleven het eens als er niet een fokprogramma wordt opgezet en dierentuinen zijn tegenwoordig trouwens heel actief in het uitwisselen van dieren voor fokdoeleinden.

Mieke - 05-03-’06 19:24
marieke

Een paar jaar geleden in Blijdorp geweest. Daar hebben ze heel mooie leefgebieden voor de dieren gemaakt. Wel iets anders dan de hokken die ze vroeger hadden.
Toch waren er daar ook nog een paar van: dieren die zo zijn opgegroeid worden angstig van teveel ruimte.

marieke (E-mail ) (URL) - 05-03-’06 21:00
brigitte

Als ik wat dichter bij een grote dierentuin zou wonen deed ik dat misschien ook wel zo’n jaarabonnement.

brigitte (E-mail ) (URL) - 05-03-’06 22:20


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.