Portfolio Hans in 'Jazz Nu'

02 03 06 - 11:26





Vanmorgen lag hij dan eindelijk in de schappen van de beter tijdschriftenzaak: de nieuwe Jazz Nu. Dat was deze keer helemaal speciaal omdat in dit blad een portfolio van 7 pagina's full color staat van onze eigen Hans Speekenbrink. In het begeleidende artikel wordt aandacht besteed aan het relatief bijzondere fenomeen van de recenserende fotograaf. In het artikel wordt uiteraard ook aandacht besteed aan Jazzpodium.nl en cultuurpodium.nl en de andere sites waar Hans' werk te bewonderen is. Maar vooral gaat het in het artikel natuurlijk om Hans' fotowerk waarvan door Jazz Nu een keuze is gemaakt uit tien mooie jazzfoto's van zijn hand.
Er staan jammer genoeg wel wat feitelijke onjuistheden in de begeleidende tekst waarvan de meest hinderlijke is dat pianist Frank Woeste wordt aangezien voor Brad Mehldau (overigens zeker geen antireclame om daarvoor aangezien te worden).
Natuurlijk staat er nog veel meer interessants in het blad waaronder een artikel over singer/songwriter Dayna Kurtz, een interview met Sonny Rollins en een portret van Pete Philly. Voor de 7,95 euro die je moet neertellen voor Jazz Nu krijg je er ook nog een CD bij waarop nummers van Manu Katché, Martha Redbone, Briskey, Rick Braun, Amparanoia, Charlie Dée, Monsieur Dubois, Five Corner's Jazz Quintet, Paulus Potters, Dayna Kurtz, Mich en Scène, Fay Claassen, Mary Black en Eric Vloeimans te horen zijn.

negen reacties

brigitte

WOW zeg dat is gaaf!!!! Wat een reclame op deze manier, geweldig. Ik weet niet of wij zo’n ‘betere’ tijdschriften zaak hebben maar zal er zeker even naar kijken deze week.

brigitte (E-mail ) (URL) - 02-03-’06 11:39
Petra

Wauw, zouden ze hem woensdag nog hebben?

Petra (URL) - 02-03-’06 17:39
V@nM@n

Ik zal eens kijken of dat blad morgen nog in de winkel ligt.

V@nM@n (URL) - 02-03-’06 21:07
Anne-Lise

Gaaf zeg!

@Brigitte: de Bruna op station Eindhoven heeft heel veel op dit gebied.

Anne-Lise (URL) - 02-03-’06 23:03
Mieke

@ Brigitte: bij ons heeft zelfs de sigarenboerin de Jazz Nu maar die heeft wel een ruime sortering betere tijdschriften.

Mieke - 02-03-’06 23:27
Mook

H? leuk, bedankt voor de info!!!

Mook (E-mail ) (URL) - 03-03-’06 09:04
Marco Raaphorst

leuk hoor!

Marco Raaphorst (E-mail ) (URL) - 05-03-’06 18:26
Mirte

Ik heb een vraagje: Weet jij toevallig of je ook een abonnement kunt nemen op Jazz Nu? Of ken je nog andere goede tijdschriften over jazz waarbij dat mogelijk is?
Groet Mirte

Mirte (E-mail ) - 29-09-’06 19:15
Mieke

Jazeker, je kunt een abonnement nemen op Jazz Nu maar er zijn meer tijdschriften zoals Jazzism. En natuurlijk kun je je inschrijven voor de digitale nieuwsbrief van Jazzpodium.nl.

Mieke - 30-09-’06 17:06


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.