Auteursrecht in de praktijk - deel V

03 02 06 - 17:30

Vandaag werd ik gebeld door een medewerker van IdolMedia. Mijn rekening had er tot grote ontsteltenis geleid en ze gaven aan een dergelijk bedrag niet te kunnen betalen. Ook gaf men aan de foto was verspreid door een jonge onervaren medewerker. Allemaal heel vervelend voor hen maar niet echt mijn probleem, zo heb ik aangegeven. De hoogte van het door mij in rekening gebrachte bedrag wordt ondermeer bepaald door een inschatting van het aantal publicaties. Daarbij heb ik in aanmerking genomen dat het hier een perspresentatie van de DVD betreft en dat via internet deze foto gemakkelijk verspreid kan worden. Zo heb ik onder andere gezien dat hij is te vinden op de fotopagina van de fansite. Daar staat trouwens ook bovenstaande foto op die gemaakt werd door Hans in het Beauforthuis.
Ik heb IdolMedia gesuggereerd mij maar een schikkingsvoorstel te doen toekomen per mail. Ik zal dan in alle redelijkheid bekijken of dat een reëel voorstel is gezien de inbreuk die door hen is gemaakt. In ieder geval hoop ik dat maar eens te meer is duidelijk geworden dat auteursrecht toch een serieuze zaak is die niet lichtvaardig moet worden terzijde geschoven, zeker niet als het gaat om commercieel gebruik van andermans materiaal.
Trouwens, vinden jullile niet dat wij echt een schitterende collectie Wende-foto's hebben?
Wordt vervolgd....

twaalf reacties

Chantal

Is een schikkingsvoorstel wel rechtsgeldig per mail? Ik dacht dat dat per post of fax moest…

Chantal (URL) - 03-02-’06 18:15
petra

Wende zal blij met jullie zijn! Mar ik ben bang dat het schikkingsvoorstel niets wordt.

petra (E-mail ) (URL) - 03-02-’06 20:12
Renesmurf

Tja, ik druf ze niet meer eens te bekijken eigenlijk.
Wat op internet staat staat toch op internet? Lijkt mij.

Renesmurf (URL) - 03-02-’06 20:29
Mo

Ik ben zeer benieuwd hoe dit afloopt!

Mo (URL) - 03-02-’06 21:13
brigitte

Dit is smullen!

brigitte (E-mail ) (URL) - 03-02-’06 22:34
Eljo (Morpurgo.nl)

Ik ben van mening dat schikking aan het einde via een advocaat moet worden aangevraagd en niet in het begin door de telefoniste. Dit is de eerste slechte zet voor mijn gevoel en nu moet je oppassen dat je niet echt in het moeras van slinkse bedrijfsadviseurs beland. Zij weten als geen ander hoe dit spelletje te spelen en op gevoelens in te werken. Dit is echt niet de eerste en laatste keer als ik de tactiek zo lees.

Eljo (Morpurgo.nl) (E-mail ) (URL) - 03-02-’06 22:50
ingrid

tja, als ze niet in harde pecunia kunnen betalen…dan misschien in natura? levenslange gratis toegang tot concerten, gratis ceedees…en als jullie zelf eens een feestje willen geven, dan komen al die artiesten uit hun catalogus toch bij jullie thuis een homeoptredentje geven…
het is maar een ideetje hoor.

ingrid - 04-02-’06 10:25
Anne-Lise

Het klinkt wel spannend. En de foto’s zijn idd schitterend.

Anne-Lise (URL) - 04-02-’06 12:46
Leibele

Ze moeten zich diep schamen om met van die flauwekulsmoezen te komen dat ze zo,n rekening niet kunnen betalen en dev onervarenheid van zo,n medewerker.En eigenlijk moet je niet met een voorstel van schikken komen.Zij moeten zelf maar met ideetjes komen.Zij hebben deze blunder begaan.Laat ze maar zweten.

Leibele (URL) - 04-02-’06 13:10
Mieke

Het is niet in mijn voordeel als ik nu niet om een voorstel hunnerzijds vraag. Maar als het niet klopt met wat ik in mijn hoofd heb dan kan ik alsnog procederen. En dat ga ik dan ook wel doen trouwens.

Mieke - 04-02-’06 14:07
Silvia

Ben benieuwd hoe dit afloopt, ben het ook volkomen met je eens wat betreft: “dat auteursrecht toch een serieuze zaak is die niet lichtvaardig moet worden terzijde geschoven, zeker niet als het gaat om commercieel gebruik van andermans materiaal.”

Silvia (URL) - 05-02-’06 19:31
marieke

Prachtige foto’s, leuke promotie voor haar ook, deze serie.

marieke (E-mail ) (URL) - 07-02-’06 18:07


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.