Garen & band

22 01 06 - 14:44

  
Foto's Hans Speekenbrink, klik voor groter

Een paar weken geleden waren we op zoek naar haakgerei (kandidaat woord van de dag!) en kwamen we terecht bij 't Langbroekertje, een winkel voor fournituren, stoffen, wol en allerlei hobby spul voor de creabea. We hebben letterlijk onze ogen uitgekeken in dit winkeltje dat veel weg heeft van een pakhuis. De meest onwaarschijnlijk spullen liggen hoog opgestapeld in een chaotische ordening die kennelijk voor de twee dames die bedienen inzichtelijker is dan voor de argeloze klant die wij zijn. In het achterste gedeelte ligt alle wol, lapjes, bandjes en randjes en in het voorste gedeelte de knopen, de kralen, de garens, ritsen, stoffen en kettingen. Wat een handwerkeldorado! Het is dan ook geen wonder dat het er de paar keer dat wij er waren zo druk was. En dat geeft ook wel weer komische taferelen omdat je elkaar door de enorme stapel spullen die overal ligt nauwelijks kunt passeren in grote delen van de winkel. Je moet de tijd hebben want het duurt even om er geholpen te worden maar volgens mij kun je er zo'n beetje alles krijgen.

zes reacties

Anne-Lise

O wat lijkt me dat leuk! Kan je me een adres mailen? De volgende keer dat ik bij mijn ouders ben ga ik dan eens kijken.

Anne-Lise (URL) - 22-01-’06 15:37
Mieke

@ Anne-Lise: Doe ik :-)

Mieke - 22-01-’06 16:02
brigitte

Wij hebben in Eindhoven ook zo’n winkeltje; ‘t Smitje, waar je ook nog eens alle materialen kunt kopen om zelf een trouwjurk te maken. Heel leuk winkeltje waar je inderdaad ook ogen te kort komt.

brigitte (E-mail ) (URL) - 22-01-’06 18:22
V@nM@n

Niets voor mij dus…
Maar wel leuke foto’s

V@nM@n (URL) - 22-01-’06 22:36
Petra

Leuk zo’n winkeltje. Ik ga maar eens op zoek naar die in Eindhoven…

Petra (URL) - 23-01-’06 14:48
wies

ik weet dat in amersfoort ook nog zo’n heel erg oud winkeltje zit. firma schwitzner in de krommestraat.

wies (URL) - 23-01-’06 15:29


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.