De zolder

19 01 06 - 11:28

Mijn zolder is een gedeelte van het huis waar ik van oudsher nauwelijks gebruik van maak. Dat heeft twee redenen. De eerste is dat ik hoogtevrees heb en wel de zoldertrap op durf maar mijn knieƫn al gaan knikken bij de gedachte dat ik dan via zo'n ladder weer naar beneden moet. De tweede reden was altijd dat het zo'n enorme bende was op zolder. Mijn ex was een hamster van allerlei spullen en bovendien een eeuwige verbouwer dus hij kon altijd alles gebruiken. Ook van zijn kinderen stond er altijd van alles op zolder om nog maar niet te spreken van de kampeerspullen, sportattributen, skimateriaal en wat dies meer zij.
Ik heb al heel lang de wens om de zolder opgeruimd te hebben en begaanbaar te maken voor iemand met hoogtevrees zoals ik. Dat betekent bijvoorbeeld dat ik niet om het zolderluik heen wil hoeven lopen om mijn spullen te bereiken. Vanmorgen is eindelijk het restantje rommel van mijn ex opgehaald en dat betekent dat de grote zolderoperatie nu van start kan gaan. Ik kan me er nu al op verheugen dat alles netjes opgeruimd en van labels voorzien binnen handbereik staat.

vier reacties

petra

Vlizotrappen… Ik heb gelukkig nog twee spetters thuis die de zolderspullen even van me aanpakken.

petra (E-mail ) (URL) - 19-01-’06 13:08
brigitte

Ga je er een logeerkamer van maken? ;-)

brigitte (E-mail ) (URL) - 19-01-’06 14:03
Mieke

@ Brigitte: Nee hoor. Die hou ik gewoon waar hij nu is. De zolder wordt (hopelijk) een mooi opgeruimde rommelzolder waar alle spullen een plek kunnen vinden die je niet meteen nodig hebt.

Mieke - 19-01-’06 14:19
marieke

Ik heb eind vorig jaar mijn zolder opgeruimd. Prettig, een opgeruimde ‘bovenkamer’.

marieke (E-mail ) (URL) - 20-01-’06 09:32


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.