Laarzen of haren?

17 01 06 - 13:19Wie kent niet het verhaal van Baron von Münchhausen, de Duitse edelman die allerlei wonderlijke avonturen meemaakte. Volgens de opgetekende verhalen - geïllustreerd door de beroemde Gustave Doré (klik klik) - kon de baron allerlei dingen die een normaal mens niet kan. Hij kon op kanonskogels meerijden, naar de maan reizen en zichzelf uit het moeras trekken. En over dat laatste, daar gaat nu mijn vraag over. Waaraan trok Baron von Münchhausen zichzelf uit het moeras?
De Nederlandse Wikipedia stelt dat hij dat deed aan zijn eigen laarsriemen maar ik meen zeker te weten dat hij dat deed aan zijn eigen haren (al spreken sommige versies van een pruik). Ik ben in de rotsvast overtuiging dat ik mijn klassieken wel ken maar het is toch vreemd dat er zo'n heel ander verhaal in de Wikipedia staat. Heb ik het toch fout? Wat denk jij?
zes reacties

brigitte

Ik kende het verhaal niet.

brigitte (E-mail ) (URL) - 17-01-’06 13:46
hanneke

sorry maar met zulke dingen hou ik me niet bezig, kan ik me niet druk over maken. stem 3 dus.

hanneke (URL) - 17-01-’06 18:06
wies

ik heb gestemd.

wies (URL) - 17-01-’06 18:38
Alice

Is dit een strikvraag? Zou het kunnen dat de goede baron gewoon nog steeds in de modder zit? Kijk, zo weinig verstand heb ik er nu van he?

Alice (URL) - 17-01-’06 18:57
Ronald

Het zijn de haren, dat van dat paard weet ik niet, zo goed ken ik het verhaal niet. Heeft google niet al een exemplaar ingescand om het in op te zoeken?

Ronald (URL) - 17-01-’06 19:08
V@nM@n

Ik ga voor twee, want daar staat een computer in…

V@nM@n (URL) - 17-01-’06 20:26


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.