Ook zo'n hekel aan de schoonmaak?

07 01 06 - 13:16

Ik moet nodig eens aan de schoonmaak. Het is over het algemeen al een hele klus om de dagelijkse dingen bij te houden maar het grotere werk schiet er helemaal bij in: ramen lappen, soppen, meubels aan de kant etc. Dat wordt weer eens hoog tijd. Ik heb me dus nu maar voorgenomen om de komende weken iedere keer een stuk van het huis onder handen te nemen. Volgende week is eerst de woonkamer aan de beurt en de keuken. Dat is een megaklus omdat dan ook alle keukenkastjes leeg moeten. Maar daar kan ik misschien het weekend wel vast mee beginnen. Wish me luck, want ik heb niet een stel van die dames met versgekapte hoofden om me te helpen en alles weer spic & span te maken. Overigens zag ik dat er van die twee damestornado's nou ook een boek is uitgekomen met handige schoonmaaktips. Bijvoorbeeld dat je zilver kunt schoonmaken met water waarin bloemkool is gekookt, dat je doffe glazen weer glanzend krijgt met sodawater, dat je aluminiumfolie moet doen tussen je zilveren bestek als je het in de vaatwasser stopt en dat je cola (niet de lightversie) kunt gebruiken voor het losweken van aangekoekte pannen. Oh en ook nog dat je koffiedik in de koelkast moet zetten om geurtjes tegen te gaan. Je moet het maar weten. Volgens mij stonden heel veel van die dingen vroeger al in de Enkhuizer Almanak en is dit gewoon dezelfde overgeleverde wijsheid in een trendy (en versgekapte) verpakking.
Hoe groot ook mijn hekel is aan de schoonmaak, er is wel één groot voordeel aan dit soort klussen. Juist omdat ik er zo'n weerstand tegen heb ben ik buitengewoon tevreden over mezelf als het dan weer klaar is en ik voorlopig weer niet hoef. Herkenbaar?

Geïnteresseerd in het boek?
Hoe schoon is jouw huis<br  />Red
Hoe schoon is jouw huis
Red

zestien reacties

wies

de zilvertip is anders dan die mijn moeder deze week doorbelde. toch nog even goed kijken dan.

wies (URL) - 07-01-’06 14:02
V@nM@n

Heel herkenbaar. Hier wordt ook niet gepoetst om het poetsen, maar omdat het nodig is.

V@nM@n (URL) - 07-01-’06 16:19
brigitte

Ik heb ook een hekel aan poetsen. Zeker in mijn eigen huis omdat ik al twee andere huizen ook schoonhoud. Is een “interieurverzorgster” niets voor jou?

Met cola kun je ook heel goed een WC schoonmaken. Het weekt de bruine aanslag onderin keurig op. Zegt wat over cola lijkt me ;-)

brigitte (E-mail ) (URL) - 07-01-’06 17:34
Renesmurf

Ik heb een hekel aan dat soort klusjes.
Elke week stront uit het kippenhok halen en de ren omspitten vind ik wel erg leuk.

Renesmurf (URL) - 08-01-’06 01:09
Danniëlle

Mijn moeder komt woensdag weer… heerlijk!!!!

Danniëlle (URL) - 08-01-’06 01:32
Petra

Je klinkt als de grote voorjaarsschoonmaak! Brrrr…

Petra (URL) - 08-01-’06 08:05
Chantal

Uhm ja… erg herkenbaar… :-.

Chantal (URL) - 08-01-’06 11:13
GeeSpot

Absoluut herkenbaar! Ik roep wel eens grappend dat ik gewoon een huishoud-gen mis. Ik ben een lousy huisvrouw, echt heel erg. Dat is het enige jammere van geen carri?re-vrouwtje meer zijn: ik heb geen excuus (&geld) meer voor een heuse poetsvrouw. :o)

GeeSpot (E-mail ) (URL) - 08-01-’06 11:55
Leibele

Het is nog lang geen voorjaar hoor.Pas dan hoor je schoon te maken.

Leibele (URL) - 08-01-’06 12:52
Kaat

Ik vind die dames best grappig met al hun tips.

Kaat (URL) - 08-01-’06 12:55
marieke

Met 1 kind, 2 banen en 3 actieve vrijetijdsbestedingen, moeten we samen alle zeilen bijzetten om bij te blijven met het reguliere huishouden. In het voorjaar,met de eerste zonnige dagen, krijg ik nog wel eens een schoonmaakaanval.
Deze grijp ik altijd dankbaar aan, dat kan ik daarna weer een tijdje voort.

marieke (E-mail ) (URL) - 08-01-’06 12:58
Oh!

Heb er geen hekel aan (het wordt altijd leuker als je eenmaal bezig bent). Maar ik sta niet te springen.

Oh! (URL) - 08-01-’06 13:39
hanneke

erg herkenbaar… wij proberen dan altijd om t minstens twee dagen heeeel netjes te houden. :P

helaas is het een gebed zonder einde..

hanneke (URL) - 08-01-’06 15:08
Saskia

Erg herkenbaar! Vooral zo vlak voor kerst en als het voorjaar zijn eerste zonnestraaltjes laat zien. En ook ik maak dan dankbaar gebruik van mijn eigen schoonmaakwoede… Alles weer lekker fris en schoon…

Saskia (URL) - 08-01-’06 18:04
sabdesigns

Heb je nog steeds geen nieuwe interieurverzorgster??

sabdesigns (E-mail ) (URL) - 08-01-’06 18:32
Downer

Schoonmaken en ik dat gaat niet samen, maar heel af en toe heb ik gelukkig ook genoeg moed verzameld, gelukkig maar anders wordt het zo’n zootje.
Je logje herinnert me er trouwens aan dat het weer hoog tijd wordt om die moed te gaan verzamelen ;-)

Downer (URL) - 11-01-’06 12:37


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.