Sylter Shopping

28 12 05 - 18:29

 
 

Vandaag is ons laatste hele dagje op Sylt. Tijd dus om te gaan shoppen in het stadje Westerland (we vonden Kampen een beetje aan de prijzige kant). In Westerland heb je een keur aan winkeltjes met een accent op trendy kleding, thee en dure prullaria (foto links en midden, klik voor groter). Om met het eerste te beginnen: we zagen veel avond- en feestkleren maar ook erg veel leer en bont. Ik heb hier meer bontjassen op straat gezien dan ik anders in een jaar tegenkom. En dat zijn dan geen korte jasjes maar van die lange wijde tot op de grond (nerts zo te zien) en ook de laarzen, capuchons en mutsen zijn rijkelijk voorzien van bontrandjes. Dan de prullaria. Daaronder versta ik die poppetjes, beeldjes, vazen, aardewerk in het algemeen, goud, glas, metalen die in allerlei soorten en maten in de winkel verkrijgbaar zijn. Je kijkt je ogen uit. Dat is toch wel echt Duits volgens mij. Ik zou in Nederland geen winkel weten waar je zoiets in die mate kunt kunt kopen. Maar misschien zijn ze er wel en loop ik er gewoon langs.
Er is hier veel geneeskrachtigs en gezonds op Sylt. Er zijn talrijke welness-centra waar je in kruiden kunt baden, stomen of eventueel ook drinken. Cleasing en health zijn de sleutelwoorden. Daarom ook de talrijke theewinkeltjes waar een keur aan theesoorten te krijgen is, zowel internationale als lokale varianten. Een typisch Sylterthee is Sanddorntee. Sanddorn is wat wij in Nederland de duindoorn noemen. De duindoornstruiken komen oorspronkelijk uit Azië en hebben zich verspreid vanuit China en Mongolië naar de Noord- en Oostzeekust. In de volksgeneeskunde wordt de duindoornbes van oudsher gebruikt tegen ondermeer voorjaarsmoeheid maar tegenwoordig ook als een voedingssupplement in de winter vanwege het hoge vitamine C-gehalte. Sanddorntee moest het dus worden voor zus en buurvrouw, dat zal ze wel bevallen. Voor vriend P. werd het chocola want dat is meer zijn cup of tea. En voor Amanda, tja, dat vertellen we nog niet want straks leest ze dit logje.
Wordt vervolgd...

tien reacties

berta

O! Ik wil die engeltjes-baby-pop !!!

berta (URL) - 28-12-’05 18:41
V@nM@n

Laat nou net die eerste foto het hier niet doen, die met die Boeddha….

V@nM@n (URL) - 28-12-’05 21:07
Renesmurf

Niet te vatten dat mensen nog bont dragen.

Renesmurf (URL) - 28-12-’05 22:40
Mieke

Foutje VanMan, als het goed is doet hij het nu wel ;-)

Mieke - 29-12-’05 00:03
brigitte

Duindoorn is wel vreselijk zuur van smaak. Ik heb pas het oersap van duindoorn gedronken, jak. Maar de thee zal vast wel beter smaken en inderdaad zeer veel vitamine C.

brigitte (E-mail ) (URL) - 29-12-’05 07:41
V@nM@n

Oeps, een prachtig poezenkastje hebben ze daar…Mooi winkeltje.

V@nM@n (URL) - 29-12-’05 11:31
Chantal

Ik kijk uit naar het vervolg.

Chantal (E-mail ) (URL) - 29-12-’05 12:10
marieke

Ik ga voor de poezenkast..

marieke (E-mail ) (URL) - 29-12-’05 16:05
Kaat

Ik heb iets nodig tegen wintermoeheid, of is dat hetzelfde?

Kaat (URL) - 29-12-’05 20:03
Mieke

@ Kaat: Volgens mij kan dat ook wel :-) dat Sanddorn is zo sterk als ik weet niet wat!

Mieke - 29-12-’05 22:22


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.