Griezelig en miezerig

23 12 05 - 18:44

 
 

Gisterenavond om een uur of half zeven konden we dan eindelijk de autotrein op die ons naar het eiland Sylt zou brengen. Het was al helemaal donker en we hadden een klein uur gewacht in een rij met vele anderen. Hans had mij al bang zitten maken dat ik straks op een trein zou moeten rijden in de hoogte maar hoewel ik absoluut geen fan ben van los van de grond zijn, besloot ik me niet te laten kennen. Ons licht sprong op groen en onze rij moest aanrijden. Een helling gevolgd door een bocht en daar gingen we de trein op. Geen sporen zoals ik had gevreesd maar een solide bodem met hekken aan weerszijden. "Je rijdt nu op de trein", zei Hans nog ten overvloede. Ja, dat had ik ook wel door een metertje of drie boven de grond op de tweede verdieping van deze superlange trein. We moesten heel dicht achter onze voorganger staan. Nog een kwartier wachten en toen gingen we eindelijk. We moesten in de auto blijven zitten, zo werd omgeroepen, de handrem moest aan, de lichten uit en de motor ook. Nu was de geringe afstand tot onze voorganger met deze snelheid eigenlijk wel heel erg eng. Zo dicht op zijn bumper zit ik normaal nooit. De hele auto stond ook op zijn wielen te zwaaien ofwel van de wind ofwel van de bewegingen van de trein. En we zagen niks behalve wat lichtjes in de verte. Het was best spooky eerlijk gezegd. En ook gevaarlijk lijkt me eigenlijk. Als die trein ontspoort dan liggen de auto's links en rechts in het water.
Gelukkig maken we dezelfde (terug)reis ook nog een keer overdag als we kunnen zien waar we gaan want Hans en ik konden niet onderscheiden op welk moment we nou water zagen en wanneer we de vaste wal verlieten. Op bepaald moment zagen we vuurtorens en vonden we allebei: "Dat moet Sylt dan zijn". En dat was zo.
Ons appartement ligt in Westerland - de hoofdstad van Sylt - vlakbij het centrum. Een schitterende locatie vlakbij mondaine winkelstraten en het trendy uitgaanscentrum van dit Saint Tropez van het Noorden. We zijn gisterenavond even richting strand gelopen en het ziet er veelbelovend uit.
Vandaag lekker uitgeslapen en rustig aan gedaan, gelummeld en uitvoerig onze huisgast Karel gefotografeerd die zich verlustigde aan onze kaaskorstjes op de balkontafel (klik klik). Daarna boodschappen gedaan voor het weekend en nog even naar het strand. Het was ondertussen al een uur of drie en ook begonnen te miezeren. Daarom zijn we maar een klein stukje het strand opgegaan en toen snel een strandtent ingedoken. Daar konden we onze brillen en camera's ontdoen van alle vochtdruppeltjes en ons laven aan de glühwein.
Wordt vervolgd...

zes reacties

marieke

Klinkt goed hoor: strand, miezer weer, gluhwein..
Vooral doorgaan zo, dan geniet ik lekker mee.

marieke (E-mail ) (URL) - 23-12-’05 20:33
V@nM@n

Dat klinkt ontzettend goed. Een paar hele plezierige dagen dus

V@nM@n (URL) - 23-12-’05 21:00
brigitte

Hmm klinkt helemaal niet slecht.

brigitte (E-mail ) (URL) - 23-12-’05 21:17
Anne-Lise

Dat klinkt vreselijk goed. Geniet ervan.

Anne-Lise (URL) - 24-12-’05 01:09
Mevrouw Mikmak

Geniet ervan, hier is het ook behoorlijk grijs, maar zoals Veldhuis en Kemper al zeiden: Grijs is een mooie kleur.
Hele fijne feestdagen in ieder geval.

Mevrouw Mikmak (E-mail ) (URL) - 24-12-’05 09:48
GeeSpot

Had ooit een vriendje die op Sylt woonde… Geniet van jullie feestdagen daar!

GeeSpot (E-mail ) (URL) - 24-12-’05 10:59


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.