Geen toegang voor onbevoegden

13 12 05 - 17:30

 
 

Ik heb een tuinpoort die toegang geeft tot het pad naast mijn huis en de voor- en achterdeur. Omdat het huis ver naar achteren is uitgebouwd en onoverzichtelijk is, heb ik de poort (die aan de straat ligt) altijd op slot. Op die manier loopt niet zomaar iedereen in en uit en kan ik toch de deuren van het slot laten als ik thuis ben.
Vroeger, toen die poort nog niet afgesloten was liepen mensen wel eens zomaar door naar binnen. De overbuurman had daar een handje van. Die stond wel eens onder aan de trap te roepen terwijl ik boven onder de douche stond 's morgens vroeg. Enr ik heb ook wel eens een postbode aangetroffen in de keuken met een pakje in zijn hand op zoek naar de bewoners. "Ik was maar even doorgelopen", zei hij.
Dat gebeurt dus niet meer omdat de poort sinds enige jaren afgesloten wordt dicht. Althans, dat denk ik dan. Vanmiddag stond ik even een appel te schillen aan het aanrecht toen er ineens op het keukenraam werd getikt. Ik schrok me echt helemaal rot. Het bleek een man van een pakketdienst te zijn met een pakje voor mij. Hans, die even wat was komen halen, had verzuimd de poort af te sluiten (dat overkomt hem gelukkig zelden) en de man had de bel niet gezien. Gelukkig was ik net in de keuken anders had de man misschien - net als die postbode vroeger - ineens in mijn huis gestaan. Brrr, ik moet er niet aan denken.

zes reacties

GeeSpot

Ik zou er in blijven geloof ik… Een bovenwoning is zo gek nog niet ;o)

GeeSpot (E-mail ) (URL) - 13-12-’05 18:15
V@nM@n

Gelukkig is alles goed gegaan. Ik kan me voorstellen dat je het niet leuk vindt om mensen zo onaangekondigd in de tuin te hebben.

V@nM@n (URL) - 13-12-’05 20:04
Eljo (Morpurgo.nl)

Haha alles zo gelezen kan ik niet anders concluderen dat er iets mis is met de bereikbaarheid van de voordeur bel.

Eljo (Morpurgo.nl) (E-mail ) (URL) - 13-12-’05 20:48
Leibele

Schaf een Uzi aan.

Leibele (URL) - 13-12-’05 21:30
Petra

Je hebt gelijk! Bij mij probeerde ook iedereen door de achterdeur te komen. We doen dat allemaal hier… Maar de mijne zit lekker op slot.

Petra (URL) - 14-12-’05 07:56
Janneke

Grappig zeg. Ik ben niet anders gewend dan dat de deur open is en mensen achterom komen. Ik kom van de boer, dan heb je dat :) Maar ik mis het hier in mijn huisje, benedenwoning weliswaar maar wel een waar je om achterom te komen vijf huizen verder een pad in moet. Bij pa en ma staat regelmatig iemand opeens in de keuken, heb er helemaal geen problemen mee. Het is ??n van de dingen van mijn Twentse boerenachtergrond waar ik van houd.

Janneke (URL) - 18-12-’05 00:19


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.