De onvermijdelijke Kerst

11 12 05 - 19:55


Overal om mij heen barst de kerstkoorts los. Bij AH struikel je over de kerstbomen en kerststerren, er verschijnen steeds meer smaakvolle decoraties en ook wanstaltige kitschversiering (klik klik) in huizen of straten en de ene boom na de andere verrijst op de vloer of daalt (heel modern) af van het plafond. Het midwinter-familie-kneuterfeest kan binnenkort weer beginnen want van de Christelijke betekenis van Kerstmis trekken nog maar zeer weinig mensen zich wat aan. Samenzijn met familie en/of vrienden en dan vooral smaakvol gedecoreerd en voorzien van modieuze happen uit verantwoordelijk ingredi├źnten, dat is waar Kerstminnend Nederland voor gaat. Of voor de glamour-party-variant waarbij tout hip & trendy wil zijn of gezien wil worden.
Wij niet. Wij gaan dit jaar lekker even uitwaaien op het Duitse waddeneiland Sylt. Even geen verpichtigen, kerstlichtjes of bomen voor ons maar lopen op het strand, weer en wind opsnuiven, een spelletje scrabble 's avonds, een lekker boek mee en niets hoeven. Heerlijk!
Wat ga jij doen met Kerst?


negen reacties

brigitte

Mijn ouders zijn er dol op om hierheen te komen. Hoeft mijn moeder lekker niet te koken. Echt gezellig wordt dat nooit maar dat ligt het meest aan de relatie tussen ons. Toch is een kerstmis die ik niet lekker thuis ben geweest met familie om me heen toch ook niet echt kertmis. Oh ja en ik wil natuurlijk wel altijd even gezongen hebben. Iets wat ook niet altijd lukt overigens.

brigitte (E-mail ) (URL) - 11-12-’05 20:32
V@nM@n

Ik vind er niets mis mee om het huis gezellig op te fleuren met een boom en gezellig met de gezinsleden een dagje samen te zijn. De kerstgedachte telt bij ons ongelovigen echt niet.

V@nM@n (URL) - 11-12-’05 21:12
Anne-Lise

Kerstavond naar mijn ouders waar mijn broertjes ook komen. Daar blijf ik dan slapen en op kerstochtend ga ik met ze naar de kerk. Dan naar huis en inpakken, de katten nog even vertroetelen en vroeg naar bed, om tweede kerstdag op toernee (yikes, wat klinkt dat echt) te gaan. Tot na Driekoningen.

Anne-Lise (URL) - 11-12-’05 21:22
sabdesigns

Ik ga (weer) naar Karin Bloemen dit jaar. Is ook een soort van traditie. En dan lekker simpel thuis met een bordje op schoot met een filmpje. Niet te moeilijk doen, dat is voor de andere dagen.

sabdesigns (E-mail ) (URL) - 11-12-’05 22:28
marieke

Wij doen een combi van de geboorte, familie en Karin Bloemen.

marieke (E-mail ) (URL) - 11-12-’05 22:43
Mieke

Misschien had ik Karin Bloemen ook bij de keuzemogelijkheden moeten opnemen ;-)

Mieke - 11-12-’05 23:00
Irene

Dag 1 ‘s morgens naar Nederland, zonen en vaders bezoeken, dag 2 zusters, en ‘s avonds lekker weer thuis met de katten.

Irene (URL) - 12-12-’05 08:57
Janneke

Geen koude of warme kant bij mij, hoewel ik bijna getrouwd lijk met mijn werk dus dat zou nog kunnen ;) Maar ik hoef dit jaar niet te werken met de kerst, en dat vind ik erg jammer! Weet dus nog niet wat ik nu moet doen op die dagen, stom he? Waarschijnlijk ??n dag naar mijn ouders, eten met pa, ma, zus en zwager, en de andere dag thuis zitten, lekker alleen, of iets met vrienden… Tweede kerstdag hoe dan ook stappen! En op kerstavond standaard naar de kerk… ook komt een vriendin van me op kerstavond thuis na een half jaar Spanje dus die ga ik dan misschien nog zien.

Janneke (URL) - 13-12-’05 00:22
Mieke

@ Janneke: Volgens mij heb je best een boel mogelijkheden. Je kunt het ook lekker van het moment af laten hangen waar je dan zin in hebt.

Mieke - 13-12-’05 00:36


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.