Kan iemand mij uitleggen hoe dat zit?

07 12 05 - 16:30

 
 

Heb je het ooit zo zout gegeten? Nou pakt de Gemeente Haarlemmermeer haar verantwoordelijkheid door het cellencomplex op Schiphol-Oost te willen sluiten op korte termijn vanwege de onveilige situatie en nou steek Donner daar bij Koninklijk Besluit een stokje voor. De sluiting wordt daarmee opgeschort tot 24 april volgend jaar.
Ik ben even het spoor bijster. Iedereen liep te hoop tegen de laksheid van de gemeenten ten aanzien van de handhaving van veiligheidsvoorschriften ten tijde van de vuurwerkramp in Enschede en de nieuwjaarsbrand in Volendam. Nou zijn er doden gevallen bij de recente brand in het cellencomplex voor uit te zetten asielzoekers en nou laat Donner willens en wetens een aantoonbaar onveilige situatie bestaan! Kan iemand mij uitleggen hoe dat zit?

tien reacties

Kaat

Ik begrijp Donner zowiezo niet. Snap ook niet waarom hij er nog als minister is.

Kaat (URL) - 07-12-’05 18:46
brigitte

Weg met Donner! Ik snap soms dingen al niet die nog simpeler lijken dus dit gaat mijn pet al helemaal te boven ;-)

brigitte (E-mail ) (URL) - 07-12-’05 19:34
V@nM@n

Ik zie het al een tijdje niet meer zitten met die jongens daarboven…

V@nM@n (URL) - 07-12-’05 20:51
sabdesigns

Ehm volgens mij is het de gemeente Haarlemmermeer. Het is toch ook Donners verantwoordelijkheid dat het de gebouwen voor zijn werkgebied veilig zijn? Of moeten we daar weer voor naar Volkshuisvesting?

sabdesigns (E-mail ) (URL) - 07-12-’05 23:01
Mieke

@ Sab: je hebt helemaal gelijk! Natuurlijk is het Haarlemmermeer. En de gemeente is verantwoordelijk en roept die verantwoordelijkheid in tegen het Rijk en Donner walst er overheen met een koninklijk besluit. Idioot is het.

Mieke - 07-12-’05 23:22
Ronald

Eyssen werd twee dagen na opening weer gesloten op last van de brandweer, en daar werden geen eens mensen opgesloten. Donner zet de wet naar zijn eigen hand als hem dat zo uitkomt, ik vind het een schuldbekentenis.

Ronald (URL) - 08-12-’05 09:26
Neneh

Is niet uit te leggen, is te dom voor woorden!

Neneh (URL) - 08-12-’05 11:24
Eljo (Morpurgo.nl)

Eerst moesten ze met grote spoed het land uit maar dat werkte niet dus misschien is dit de nieuwe oplossing van de regering :(

Eljo (Morpurgo.nl) (E-mail ) (URL) - 08-12-’05 20:58
Henk

Ik begrijp er ook niets meer van…..de schuld van deze brand is te wijten aan een gedetineerde (ter verduidelijking dit is een crimineel; misdadiger; wetsovertreder; leugenaar enz.) met een aansteker of lucifers; of heb ik het verkeerd begrepen ?
In Volendam was de schuld te wijten aan een (misschien dronken ?) dwaas met sterretjes geloof ik….
Voor de gedetineerde met aansteker; en de dwaas met sterretjes zal er misschien wel een monument worden opgericht; want zij zijn tenslotte zielig………
Geef de schuld van dit alles maar aan de minister (overheid) dan is er misschien nog een schadevergoeding te verkrijgen; of politiek gewin te behalen.
Denk toch eens na…..
Straks is een instelling voor gedetineerden nog beter tegen brand beveiligd dan mijn eigen huis….of kan ik hier soms ook subsidie voor aanvragen als belastingbetalende werkende Nederlander….

Henk (E-mail ) - 10-12-’05 00:47
Mieke

@ Henk: mijn punt is dat de ??n wordt verguist omdat hij de regels NIET handhaaft en de ander wordt overruled omdat hij ze WEL handhaaft. Dat is toch op zijn zachtst gezegd merkwaardig te noemen.
En wat die beveiliging tegen brand betreft: zeker als je mensen opsluit (dat wil zeggen dat ze niet zelf de mogelijkheid hebben om te vluchten bij gevaar of brand) moet je extra zorgvuldig zijn met je veiligheidsmaatregelen.

Mieke - 10-12-’05 01:03


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.