Nooddoos

29 11 05 - 17:03


Zo'n situatie van vorige week in Haaksbergen zet mij toch aan het denken over onze afhankelijkheid van electriciteit en communicatie. De Zwitsers hebben allemaal kelders vol noodrantsoenen en voorraden voor gevallen dat er extreem veel sneeuw ligt, maar wij zijn dat niet zo gewend. Toch maar eens een nooddoos aanleggen. De volgende attributen lijken me handig.
Kaarsen, lucifers, olielamp met bijbehorende olie, zaklantaarn (incl volle batterijen), EHBO spullen, radiootje op batterijen, opladers voor in de auto, aardewerken bloempot (om op gaspit een soort kacheltje mee te maken), skottelbraai (om op te koken), fleecedekens. houtblokken voor de allesbrander en noodvoedsel (crackers, blikjes groente, rijst, instantpuree, jam, blikjes vis etc.).
Iemand nog meer suggesties?

negen reacties

V@nM@n

Is natuurlijk fijn als je een allesbrander hebt. Maar wat doe je op een flatje of zo. Als de stroom uitvalt heb je niets meer. Geen licht en geen verwarming.. En aan een alectrisch kacheltje heb je dan ook niet. Toch maar een butagasbrander aanschaffen dan…

V@nM@n (URL) - 29-11-’05 21:58
Mieke

Ja, dat is idd een probleem. Maar een fonduestel of een gourmetstel met pasta of spiritus daarmee kun je toch nog wat klaarmaken. Of een kampeeruitrusting.

Mieke - 30-11-’05 00:00
marieke

Ik denk dat je lijstje aardig compleet is: zo sla je je er wel door heen. Ik had zelf inderdaad bedacht, dat ik met mijn kampeerspullen en de standaard voorraad die ik in huis heb een aardig eind kan komen.

marieke (E-mail ) (URL) - 30-11-’05 07:40
Mevrouw Mikmak

ik heb een half jaar op de Dominicaanse gewoond, en was daar tentijde dat een orkaan St.Maarten verwoestte, die orkaan was voor de kust van de Dominicaanse gedraaid, anders werden wij destijds geraakt.
Het enige dat je daar tot je beschikking had was een hotelkamer, vlak bij de kust, zij hamsteren daar dan voornamelijk drinkwater.

Mevrouw Mikmak (E-mail ) (URL) - 30-11-’05 07:44
henriette

Ik heb een kampeeruitrusting, dat is mijn noodrandsoen.

henriette (URL) - 30-11-’05 07:52
Saskia

Geen slecht idee.
Zo is maar weer eens te merken hoe zeer wij gewend zijn aan alle luxe en er niet van uit gaan dat er ook maar iets gebeurd.

Saskia (URL) - 30-11-’05 12:26
Peter

Ik zou geen zaklamp en radio op batterijen nemen. Die zijn altijd op als je ze nodig hebt. Je kunt beter een knijpkat nemen en zo’n “slingerradio”. Blijf je nog warm ook van het knijpen en slingeren ;-).

Peter (URL) - 30-11-’05 12:31
Yvonne

Blikopener?!

Yvonne - 30-11-’05 12:32
Mieke

Oh ja, en dan ook nog zo’n slingerlaptop! ;-)
En een blikopener die heb ik standaard nog wel in huis al neem ik normaal eigenlijk nooit iets uit blik.

Mieke - 30-11-’05 13:19


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.