Download Day

28 11 05 - 18:00


Morgen, op 29 november 2005, is het Download Day en kun je gratis en voor niks muziek downloaden van allerlei artiesten uit de hele wereld in ruil voor je steun aan de Make Trade Fair campagne van de NOVIB. Er is muziek beschikbaar van Acda en de Munnik, Krezip, Zuco 103, Alicia Keys, Anastacia, Barbra Streisand, Bebel Gilberto, Shakira, Franz Ferdinand, Morcheeba, Sigur Ros, Christian Walz, Carl Cox, Moby, John Legend en vele anderen. Al deze artiesten hebben voor één dag hun muziek gratis ter beschikking gesteld ten behoeve van de steun aan eerlijke handel.
Klein probleempje voor de Apple-gebruikers, die nu eens aan het kortste eindje trekken, want voor ons zit er een addertje onder het gras. Wij kunnen gratis muziek downloaden maar daarna maximaal vijf keer gratis beluisteren. En om het op de iPod te zetten of op CD te branden moet de muziek eerst aangeschaft en dus betaald worden. Reden daarvoor is de FairPlay DRM waarmee de Mac werkt en die Apple niet wil geven aan anderen. Hier kunnen de Macgebruikers er wat meer over lezen.

acht reacties

Leibele

Tsja,een appel is ook wel eens zuur.

Leibele (URL) - 28-11-’05 18:11
Silvia

Als iker aan denk ga ik morgen zeker even langs die site!

Silvia (URL) - 28-11-’05 18:14
Marco Raaphorst

tja DRM is niet zo best, kijk naar het spul wat Sony in hun copy control heeft gestopt: het maakt je computer in 1 klap besmet. ook Apple’s iTunes is er niet vrij van… hopelijk een drm-vrije toekomst ooit!

Marco Raaphorst (E-mail ) (URL) - 28-11-’05 19:51
Anne-Lise

Bedankt voor de tip.

Anne-Lise (URL) - 28-11-’05 23:50
Marco Raaphorst

Ik probeerde het zojuist uit: werkt voor geen meter! Als ik de eerste keer zo’n liedje afspeel begint Media player te piepen dat ik hem 5 maal beluisterd zou hebben en dus moet kopen!

Ja hoor!

Marco Raaphorst (E-mail ) (URL) - 29-11-’05 08:32
Petra

Dat addertje is er voor iedereen. Ik moet ook steeds betalen. Zelfs als ik nog helemaal niet geluisterd heb… Best jammer, maar je kunt ook tekenen zonder downloaden.

Petra (URL) - 29-11-’05 12:48
Marco Raaphorst

tuurlijk, tekenen is geen punt. vind het ook raar dat slechts 10% naar Novib gaat en de rest naar Download.nl!

Marco Raaphorst (E-mail ) (URL) - 29-11-’05 12:51
Mieke

Mmm, ik heb al getekend zonder te downloaden want ik ben een Macgebruiker. Wat een flop dat het downloaden ook op windows niet werkt zeg! Een flutactie dus maar wel met een goed doel, dat is dan nog het enige.

Mieke - 30-11-’05 13:21


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.