Heimelijke talenten?

23 11 05 - 11:53

 
 

Eind oktober publiceerde het CBS cijfers waaruit blijkt dat criminaliteit onder vrouwen en meisjes toeneemt. Tussen 1998 en 2003 steeg het aantal verdachte meisjes en vrouwen dat verhoord werd met 48 procent en het aantal gedetineerde vrouwen steeg tussen 1995 en 2000 met 90 procent. Dat is natuurlijk wel veel hoewel de criminaliteit onder mannen nog altijd veel hoger is dan onder vrouwen.
Vrouwen hebben door de eeuwen heen vaak specifieke vrouwendelicten gepleegd. Voorbeelden zijn de bordeelhoudsters en de woekeraarsters of wat te denken van de kindermoorden (gepleegd door vrouwen die ongewenst zwanger werden) of gifmengsters zoals de Leidse Goeie Mie.
Tegenwoordig is het trouwens helemaal niet zo ongewoon als vrouwen op hoge posities in de georganiseerde misdaad opereren zoals bijvoorbeeld Bettina Martens alias Bella Bettien of Thea Moear alias The Godmother (op het plaatje zie je Thekla Reuten in de telefilm Bella Bettien).
Criminoloog Otto Pollak heeft wel een opmerkelijke theorie. Hij is van mening dat het helemaal niet zo is dat vrouwen minder crimineel zijn dan mannen maar juist dat hun misdaden minder zichtbaar zijn en dat vrouwen over een bedrieglijke aard en veel heimelijke talenten beschikken waardoor hun misdaden minder snel aan het licht komen. Ik moest wel lachen om deze theorie want of je het nu heimelijk en bedrieglijk moet noemen dat weet ik niet maar veel vrouwen zijn in ieder geval wel veel geraffineerder dan mannen.

DVD en boek
Bella Bettien<br  />Thom Hoffman
Bella Bettien
Thom Hoffman

De Godmother<br  />Bart Middelburg
De Godmother
Bart Middelburg

vier reacties

Petra

Nou en of!!

Petra (URL) - 23-11-’05 13:51
wies

heb je het boek van thea gelezen? hoort ook in het rijtje rondom Klaas B. (heb het hier niet over liquidatie).

wies (E-mail ) (URL) - 23-11-’05 20:28
Mieke

@ Wies: Ik heb het boek niet gelezen. Ligt nog op de stapel die nog gelezen moet worden.

Mieke - 23-11-’05 20:45
V@nM@n

Vrouwen zijn gewoon veel gemener dan mannen…

V@nM@n (URL) - 23-11-’05 21:26


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.