Adverteren?

21 11 05 - 11:15

 
 
Regelmatig duikt bij ons de vraag op of we nu wel of niet mee moeten doen met advertentiemogelijkheden via onze weblog. Maar dan kom ik op sites en weblogs waar GoogleAds gebruikt worden en ik vind het eerlijk gezegd helemaal niks. Daarom doen wij daar tot op heden niet aan mee.
Maar nu hebben we een manier gevonden om wat inkomsten te genereren en toch niet allerlei off-topic advertenties te krijgen op onze site, althans dat hoop ik. We hebben ons aangemeld voor het Partnerprogramma van Bol.com. Omdat we regelmatig muziek, theaterprogramma's en boeken bespreken kunnen we aan die logjes die daarover gaan een link toevoegen van dat boek, die CD of DVD en op die manier lezers een eenvoudige mogelijkheid bieden om dat product online te bestellen. Als de links inderdaad zo bescheiden blijven als het er nu naar uitziet dan vind ik het heel goed te pruimen. Kijk maar eens bij de categorie boeken, daar heb ik ondertussen een aantal ilnks toegevoegd.

negen reacties

Ronald

Ik heb er ook wel eens over nagedacht. Zelf klik ik nooit op GoogleAds, en ik verwacht niet dat anderen dat wel doen, dus vandaar geen GoogleAds bij mij. Ook aan het partnerprogramma van Bol.com twijfel ik. Bol betaald per kwartaal indien hoger de verdiensten hoger zijn dan 22.50. Dat betekend dat bij boeken van gemiddeld 18 euro je er 25 per kwartaal moet verkopen, dat zie ik via mijn site nog niet gebeuren.
Wel heb ik via mijn weblog dit jaar twee romans mogen ontvangen ter recensie, dat is niet veel, maar alle beetjes helpen.
Plaats nog eens een update over de verdiensten, ik ben erg benieuwd naar je bevindingen.

Ronald (URL) - 21-11-’05 12:19
brigitte

Dus je kunt ook nog geld verdienen met je weblog? Vandaar al die rommel op sommige logs. Ik houd er niet van maar dat doorklikken naar Bol vind ik geen probleem.

brigitte (E-mail ) (URL) - 21-11-’05 12:28
Chantal

Dit klinkt als een goede oplossing, beter dan GoogleAds als je het mij vraagt.

Chantal (E-mail ) (URL) - 21-11-’05 13:19
Saskia

Die Bol.com links heb ik idd ook wel eens aan gedacht. Heb me er alleen nog niet in verdiept. Toch maar eens doen dan…

Saskia (URL) - 21-11-’05 13:25
Leibele

Reclame voor boeken maken vind ik het randje.Voor CD-s en DVD-s vind ik over het randje.CD-s zijn al reclame voor de artiesten die erop te horen staan.Ik heb niet de behoefte de entertainment industrie er nog even mee te helpen ook.Dat doen ze zelf maar.Een weblog is een soort digitaal dagboek.Daar moet je niet aan verdienen.

Leibele (URL) - 21-11-’05 13:26
Hans

@Leibele: Verdienen is een groot woord. Ik heb het in het verleden wel eens op een andere site toegepast. Als je bij een redelijk goed lopende site eens in het kwartaal een uitkering krijgt waar je samen een hapje van kunt eten (varierend van Mc Donalds tot een wat beter restaurant) dan mag je in je handen klappen. Zie ook de reactie van Ronald.

Hans (URL) - 21-11-’05 15:42
Mieke

@ Leibele: Ik zie het verschil niet tussen boeken en CD/DVD’s. In beide gevallen plukken de artiesten of makers de vruchten van verkochte exemplaren.

Mieke - 21-11-’05 15:43
Leibele

Mieke,een muzikant moet zijn/haar inkomen verdienen met optredens.Het maken van een geluidsdrager is een vorm van een digitaal foldertje om de aandacht te trekken en daarmee dus publiek.Bij schrijvers ligt dat effe anders.

Leibele (URL) - 21-11-’05 21:54
Mieke

@ Leibele: ik denk dat veel muzikanten het niet met je eens zijn. Het is niet zo’n rijk bestaan als musicus en dan ben je blij met de royalties van je CD-verkoop. En niet iedereen kan – door welke omstandigheden dan ook – zo actief zijn op het podium. Wij wonen vaak optredens bij van ‘kleine artiesten’ en bijna allemaal zijn ze voor hun broodwinning mede afhankelijk van de CD-verkoop achter in de zaal.

Mieke - 22-11-’05 00:41


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.