The Wall & The Cockpit

18 11 05 - 13:14

 
 

Langs de A2 bij Leidsche Rijn is de geluidswal al enige tijd een bezienswaardigheid voor iedereen die er langs rijdt. Het is een futurische high-tech wal (The Wall) met daarin geïntegreerd de showroom van autodealer Hessing (The Cockpit). Ik las ergens dat de wal speciaal is ontworpen de bewegende toeschouwers die er in hun auto langsrijden in een animatieprogramma waarmee ook Finding Nemo is gemaakt. De beweging is dus een integraal onderdeel van het concept, kijk maar eens naar dit filmpje waarin je kunt zien hoe dat bedoeld is.
Wij reden er afgelopen weekend twee keer langs en toen maakte Hans vanuit de auto bovenstaande foto's (klik voor grotere foto). Omdat ik achter het stuur zat kon hij dat zonder problemen doen. Maar het schijnt dat die schitterende (ook in de zin van reflecterende en fonkelende) showroom ook voor nogal wat file zorgt op de A2 tussen Maarssen en Oog in Al. De Verkeers Informatie Dienst maakte bekend dat sinds begin november de files op dat wegsegment met 62 % zijn toegenomen en dat is 40 % meer dan de 22 % die elders gemeten wordt. 't Zal zeker zijn omdat mensen zich vanuit hun eigen middenklassertjes of gezinsbolides vergapen aan de Rolls-Royces, Lamborghini's, Maserati's en Bentley's die je bij Hessing kunt bewonderen.

acht reacties

Petra

Ik hoorde het op de radio. Ik verheug me al op het langsrijden.

Petra (URL) - 18-11-’05 15:06
Hans

Het zullen die BMW en Mercedes-rijders wel zijn die zich nog net geen Bentley kunnen veroorloven…

Hans (E-mail ) (URL) - 18-11-’05 15:44
Pike

Ik zag het gisteren op het nieuws. Eigenlijk best gevaarlijk natuurlijk, maar goed……..

Pike (URL) - 18-11-’05 16:08
Amiek

En zeiden ze er van de verkeersinformatiedienst er ook bij dat er bij Oog in Al aan de weg gewerkt wordt? Daar heb ik op dat traject het meest last van…..

Amiek (URL) - 18-11-’05 18:52
Chantal

Ja, files ontstaan door de meest gekke dingen…… ook kijkers bij een ongeluk veroorzaken het vaak, belachelijk…..

Chantal (E-mail ) (URL) - 18-11-’05 19:38
V@nM@n

Maar mooi is het wel, en het zal wel wennen voor iedereen die daar dagelijks langskomt.

V@nM@n (URL) - 18-11-’05 19:48
Maaike

Dan moet ik toch eens met de auto naar A’dam.

Maaike (URL) - 19-11-’05 09:32
sab

Grappig hoe wij wat blogonderwerpen op 1 lijn zitten. Alleen jij voert ze uit en ik laat ze liggen voor de volgende dag wegens tijdgebrek. Die wall is echt helemaal gaaf. Ben er ook al een paar keer langsgereden en het is vreselijk indrukwekkend.

sab (URL) - 20-11-’05 08:23


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.