Commerciële opsporing?

18 11 05 - 09:09

 
 

Gisteren zat ik in de auto te luisteren naar Radio 1. Daar hoorde ik een gesprek met een woordvoerder van de Nijmeegse politie over de moord op Louis Sévèke. Het onderzoek, de getuigeverhoren die gaande waren en de inlichtingen die de politie nog graag van het publiek wilde hebben passeerden de revue. Zo verzocht de politie getuigen die foto's hadden gemaakt van de schietpartij met hun fototoestel of mobiel zich te melden. Ook waren er een aantal concrete vragen over de schietpartij en de moord geformuleerd aan het publiek. Toen de presentator daarop aan de woordvoerder vroeg welke vragen dat dan waren, bleef deze het antwoord schuldig. Hij wist te vertellen dat die vragen diezelfde donderdagavond aan de orde zouden komen in het programma Bureau Misdaad op RTL5. De politieman voegde er nog aan toe dat er voor gekozen was dat medium als opsporingsmiddel te kiezen en dat daar met Bureau Misdaad afspraken over waren gemaakt.. De presentator uitte zijn verbazing over deze onverwachtse wending, vroeg of Radio 1 dan geen opsporingsmiddel was en stelde dat het toch geen pas gaf als de politie een exclusief publicatierecht over iets collectiefs als opsporing zou geven aan een commerciële omroep. Het mocht allemaal niet baten. De vragen werden niet bekend gemaakt en zijn waarschijnlijk exclusief uitgezonden in Bureau Misdaad. Ik heb niet gekeken. Wordt opsporing ook al een commerciële affaire? Is dat nou ook al iets waarover met bepaalde programma's afspraken worden gemaakt? Is dat nou niet te gek voor woorden?

acht reacties

Zezunja

Bizar.

Zezunja (E-mail ) (URL) - 18-11-’05 09:17
sabdesigns

Ik heb een gedeelte van dat interview gehoord. En het slaat nergens op. Blijkbaar is er ook voor de overheid goed geld te verdienden aan criminelen. Ik zou er niet van staan te kijken als je straks de “wie pakt de crimineel“show op zaterdagavond hebt met in het reclameblok spotjes van TBS klinieken waar men uit kan kiezen.

sabdesigns (URL) - 18-11-’05 10:50
Chantal

Het gaat allemaal veel te ver….. wat is nu belangrijk….. dat zo’n zaak wordt opgelost, lijkt me.

Chantal (E-mail ) (URL) - 18-11-’05 10:58
Petra

Dit is bizar! Straks krijgen we nog gesponsorde killers. Deze moord is mede mogelijk gemaakt door…

Petra (URL) - 18-11-’05 11:53
Anne-Floor

Oh, ze zijn lekker bezig hier in Nijmegen. Hou er maar snel over op, ik snap er allemaal niks meer van. Alles is blijkbaar te koop…

Anne-Floor (URL) - 18-11-’05 17:48
Leibele

Iedere “organisatie” spreekt tegenwoordig over “produkt.Dat is in de gezondheidszorg,het maatschappelijk werk,overal.Dus ook bij de politie.En produkt is iets waar je eigenlijk aan hoort te verdienen.Zeker als je alleen maar Eurotekens in je ogen hebt.

Leibele (URL) - 19-11-’05 13:03
brigitte

Heel apart zullen we maar zeggen ;-)

brigitte (E-mail ) (URL) - 19-11-’05 17:56
Mieke

@ Brigitte: Heel bijzonder! (h)

Mieke - 19-11-’05 18:27


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.