Klinkerkaarten

16 11 05 - 13:21

 
 

Gisterenavond kreeg ik alvast een setje maar binnenkort zijn ze overal te koop, de 'klinkerkaarten' van het Straatnieuws Utrecht: acht kleurige ansichtkaarten met klinkende poëzie voor maar 3 euro. Hierboven zie je drie fragmenten die je kunt aanklikken om de hele kaart te zien. Ik vind vooral de linkerkaart helemaal fantastisch! De andere vijf zijn te zien op de site van het Straatnieuws.
De Klinkerkaarten zijn het resultaat van de schrijfclub Klinker, een speciaal project voor dak- en thuisloze dichttalenten die onder leiding van een docent schrijven en dichten over hun ervaringen, gedachten en gevoelens als dak- of thuisloze. De producten van deze sessies zijn elke maand in de krant te vinden en eind 2004 verscheen een bundel, waarin het beste werk van tien jaar daklozenpoëzie werd samengebracht onder de titel ?Ik ben als een bloem in het gras'. De bundel is uitverkocht maar de Klinkerkaarten zijn vanaf half november in Utrecht op straat te krijgen.

drie reacties

brigitte

Leuk initiatief. Ik denk dat mensen liever geld geven voor een paar kaarten dan voor de daklozenkrant.

brigitte (E-mail ) (URL) - 16-11-’05 14:10
Petra

Op naar Utrecht dan maar.
@Brigitte: Ik koop altijd een daklozenkrant!

Petra (URL) - 16-11-’05 16:36
Marieke

leuke dingen kom je soms tegen in de daklozenkrant, he?

Marieke (E-mail ) (URL) - 17-11-’05 12:31


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.