Laatbloeier

10 11 05 - 12:47


De natuur is helemaal van slag. Op de TV zag ik van de week een zwarte zwanenstel met jonge donzige zwanen zwemmen alsof het lente was. Ook lieten ze recente foto's zien van pas uitgekomen forsythia die normaal gesproken pas in februari hoort te gaan bloeien. De jasmijn op mijn binnenplaatsje doet ook alweer verwoede pogingen knoppen te produceren.
Sommige planten zijn te vroeg en andere weer te laat. Afgelopen zondag maakte Hans bovenstaande foto van een laatbloeier. Een prachtige rode roos, notabene op 6 november 2005 in een steegje in Utrecht (klik voor groter).
Het is vreemd dat je in november zonder jas buiten kunt lopen maar het kan echt nog als het zonnetje schijnt. Het is niet alleen de natuur die in de war is, wij zijn het ook door al dat gekke weer. Al moet ik zeggen dat het voor mij niet kouder hoeft te worden hoor! Sla de winter maar over en geef die maar aan Maarten of Fikkie.

acht reacties

sabdesigns

Misschien was het een vroegbloeier :)

sabdesigns (URL) - 10-11-’05 12:57
Pike

Ik heb ook al jonge eendjes gezien van de week. Ik denk dat moeders dus ook helemaal in de war was.

Pike (URL) - 10-11-’05 13:07
Petra

Ik oogst nog volop uit eigen tuin!!

Petra (URL) - 10-11-’05 13:58
Ronald

Ik heb nog een apssiebloem bloeien in de tuin, echt weird, zeker als de buurt al bezig is kerstmannen op het dak te hijsen.

Ronald (URL) - 10-11-’05 14:50
brigitte

Ik heb vanochtend anders heel erg genoten van rijp op het gras. Het is hier vannacht rond het vriespunt geweest en als je dan het zonnetje op ziet komen en lekkere frisse wangen krijgt op de fiets heb ik toch wel zin in een mooie winter. Niet te nat maar kou vind ik niet erg.

brigitte (E-mail ) (URL) - 10-11-’05 15:15
Ronald

apssie=passie

Ronald (URL) - 10-11-’05 15:18
Marieke

Wat een prachtige foto!
Hoewel ik het ook wel prettig vind, het warme weer van de laatste tijd, hoop ik dat het vanavond toch ouderwets fris is. Met Sint Maarten hoort het koud te zijn.

Marieke (E-mail ) (URL) - 11-11-’05 07:48
marian

helemaal mee eens. De winter kan niet kort genoeg duren.

marian (E-mail ) - 11-11-’05 13:03


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.